hur man bygger en kampsport bälte display

hur man bygger en kampsport bälte display

Utbildning i kampsport kräver engagemang , hårt arbete och uthållighet . Ett bälte rack fungerar som en utmärkt inspiratör att fokusera en students framsteg som han tjänar ett svart bälte , och det ger en lämplig plats att hedra bältet , dojon och dojon Masters . Med några Träbearbetningsverktyg och basmaterial du kan göra en imponerande utseende plakett för din martial arts student

Du behöver : .
Wood router
Saw.
Drill.
1 /2 tums borr .
1 /2 tums bred dymling .
18 tum bred träskiva .
Trälim.
Bets.
Mässing plack (tillval) .


1 .
Skär en halv tum tjock träbit bakplatta 18 inches bred , och 6 inches lång med ytterligare 6 inches till för varje bälte avsett att visas . Till exempel skulle en display för fem bälten vara 36 inches lång . Denna konstruktion gör det möjligt för bälten skall avbrytas ovanpå varandra med utrymme längst ner för gravering eller en plakett . Antalet bälten kommer att dikteras av mottagarens kampsport skola , så du bör kontrollera i förväg för att se hur många bälten kommer att monteras. Ett lövträd som ek , valnöt eller lönn är att föredra , men tall kan användas också.
2 .
Med routern , runt kanterna på plankan med en dekorativ lite .

3 .
Rita en vertikal linje parallellt med det vertikala kanten av brädet 3 inches i från den vertikala kanten . Upprepa på andra sidan. Din vertikala styrelse kommer då att ha två linjer penna springa upp och ner sin höjd 3 inches från båda sidor .
4 .
åtgärd 3 inches ner från toppen av styrelsen på en av de två linjer som du bara drog och markera platsen . Upprepa på andra raden .
5 .
Åtgärd 6 inches mot botten av brädet från de platser som du har märkt och placera en annan plats . Fortsätt tills du har så många par platser som du har bälten att hängas . Det bör finnas totalt 9 inches under din sista punkt .
6 .
Borra ett 1/2-tums hål i varje plats , stannar precis innan den bryter genom baksidan av tavlan . Var noga med att borra så rakt som möjligt, eftersom ett snett hål kommer att resultera i en lös eller snedställd pinne , eller båda. Om du har tillgång till en borr press , använd den.
7 .
Skär en 1/2-tums dymling i så många 3-cm bitar som du har hål . Se till att träet typ och färg på pluggen matchar plankan .
8 .
Placera en liten mängd trälim i din första hålet och skjut i en av pluggen sektioner . Den pluggen borde sitter stadigt. Om du behöver använda en gummi -headed klubba för att försiktigt säte sektionerna . Om pluggen är tätt nog att behöva en klubba så behöver du inte använda lim.
9 .
Place pluggar och lim i alla hål på samma sätt som du gjorde den första . Låt limmet torka över natten.
10 .
Efter anvisningarna på bets , fläck fram-och baksidan av skärmen . Minst två lager kommer troligen att behövas för en kvalitet utseende .
11 .
Montera en etsad plack eller använda en router för att skriva in olika uppgifter om bältet mottagaren på den öppna platsen i botten av plack . Namn, datum utbildning inleddes , mottagandet av första graden svart bälte och namnet på sin skola skulle vara lämpligt.
12 .
Loop remmarna runt pinnar och slips dem så att de har 3 inches kommer ut på knuten . Med 3 inches av bälte kommer igång på knuten klave kommer att borsta bältet nedan med de lägsta bältets svansar bara borsta graverad plakett .

tips och varningar


 • Använd alltid skyddsutrustning vid användning av elverktyg . Applicera fläck på en väl ventilerad plats .


 • Relaterade artiklar


  hur man utformar shaker möbler
  hur man bygger en flytande plattform säng
  Fakta om broyhill körfält la - z - boy möbler
  hur du gör din egen billig och hälsosam bädd
  fjäril bord blad instruktioner
  låda diabilder diy
  hur man bygger en bas runt bord
  bäddmadrasser till hals & skuldra
  hur att sälja begagnade barnmöbler i Florida
  Definitionen av moderna möbler