hur man gör en gelé skåp

hur man gör en gelé skåp

Jordbrukare och hemarbetare har gjort sin egen sylt och gelé i hundratals år . Traditionell gelé skåp har funnits så länge deras konserverade innehåll och spelar en viktig roll i bevarandet av frukten . De ursprungligen skapades inte bara för att ge kyla lager, men också som skydd mot gnagare . De är smala Hutches fodrade med flera hyllor , ofta med en låda och innehåller vanligtvis ett fönster i varje dörr . Fönstren är inkluderade så datumen lätt kan ses på etiketterna och förändras och mörkare färger på frukten kan övervakas . Jelly skåp är små genom design . Gör din egen gelé kabinett , 23 inches bred och 51 inches hög med 12 1 /2 inches djup , är lika enkelt som att göra sylt och gelé sig

Du behöver :
2 ark 1 1/2-tums plywood , 4-genom -8 meter .
Penna.
Trälim.
24 naglar , polerad .
8 hylla ankare-fästet set.
Dörrhandtag.
2 fulla överlagring skåp gångjärn .
Sandpapper.
Måla eller bets (tillval) .


1 .
Klipp två identiska träbitar för vänster och höger sida i skåpet på 49 u00BD-av -12 u00BD inches från plywood .

Skär en bit för den bakre panelen på 49 u00BD-av -20 inches .

Skär den övre panelen vid 23-av-12 u00BD inches .

Skär den nedre panelen vid 20-av-11 inches .

Klipp två identiska delar för dörrpanelerna på 49 u00BD-av -19 u00BD inches vardera.

Skär fyra hyllor varje mätning 19 u00BE -by-10 u00BD inches .
2 .
Markera det inre långsidan av baksidan med önskad plats för varje fyra hyllor , med hjälp av en blyertspenna . Föreslagen avstånd för en 51- tums-högskåp är ca 10 inches isär . Mark samma mått på insidan av långsidorna av både vänster och höger sida . Detta är att se till att panelerna linje upp ordentligt under byggtiden och före hylla installationen .
3 .
Stå baksidan upp och rumpa upp mot nedre panelen . Med trä lim först , sedan fyra spikar , fäster längst ned på baksidan längs den 20- tums sidan av den nedre panelen .
4 .
Fäst den vänstra och högra panelerna med trälim först , sedan två spikar varje längs en 12 u00BD-tums sidor av den nedre panelen . Var noga med att limma långsidorna som rumpa upp till baksidan sidorna . Sedan spik långsidor vänster och höger i den bakre panelen med fyra spikar för varje panel .
5 .
Kör en sträng trälim runt alla fyra kanter i den övre panelen och placera på toppen av ryggen , vänster och höger sida . Använd åtta spikar för att säkra den övre panelen på plats .
6 .
Installera varje av de fyra hyllorna i det inre av skåpet med två ankare och konsoler för varje hylla följande maskinvara instruktioner .
7 .
Fäst skåpet handtaget på vänster sida av dörren panel på önskad plats följande hårdvara instruktioner .
8 .
Installera overlay gångjärn upptill och nedtill höger om dörren panelen enligt hårdvaran instruktioner .
9 .
Använd sandpapper om det behövs för att släta ut alla ojämna kanter . Måla eller bets ditt skåp om så önskas .
10 .
Placera din gelé skåp på en sval plats i direkt solljus och varma apparater . Det rekommenderas att du tillåter trälim 24 timmar att torka ordentligt och ställa innan du använder din nya gelé kabinett . Det är ungefär den tid du behöver för att plocka en korg full av dina favorit bär och börja göra din sylt för vintern .


Relaterade artiklar


diy foto skärm
välja möbler stuga stil för ett litet vardagsrum
hur re - duk ett biljardbord
hur du flyttar en buffé glas matsal
hur man klä klinik möbler
modern stol stilar
hur man bygger en stuga säng
franska land skänk & Hutch stilar lantgård
hur man bygger bord magasin
lätt utomhus städa upp idéer