hur man gör kontorsmöbler med järnrör

hur man gör kontorsmöbler med järnrör

Järn-rör kontorsmöbler kan ge ditt space en funky och annorlunda utseende . En Popular Mechanics artikeln i 1959 illustrerad en teknik för denna stil som fortfarande är användbara idag . Du kan ibland hitta gamla rör järn byggnadsställningen skrotningsanläggningarna och metall återvinningsanläggningar kan ha gamla rör dras från fabriker . Eller så kan du söka en viss storlek genom annonsering i lokala och online platsannonser . Låt dig inte avskräckas av ytlig rost eller fett på rören , som båda kan tvättas bort

Du behöver : .
Metal såg .
Tre -vägs , 90-graders krök slangklämmor .
Tre igenom hörn slangklämmor .
Lång tee slangklämmor .
Insexnyckel.
Plankor.
Styrelsen-låsklammerna .


1 .
såg två bitar av järnrör och en bakre tvärbalk till en bredd som fungerar för ditt utrymme på skrivbordet , t. ex. 4 meter . Såg två bitar av järnrör och två sida stärkande bitar till önskad längd , t. ex. 3 meter . Lägg fyra pjäser i en rektangulär formation på en plan yta , t. ex. på golvet.
2 .
Använd fyra trevägs att 90- graders krök-slangklämmor ansluta de fyra rören till en rektangulär form. Slangklämmor är lämpliga för designmöbler och lätt att använda, eftersom de är fast på rören med en insexnyckel och ställskruven snarare än skruvar och muttrar. Dra med insexnyckeln , se till att den oanvända öppningar är alla pekar uppåt .
3 .
såg fyra bitar av järnrör till benlängden du vill skrivbordet för att ha sådana som 2-1/2 fötter . Anslut ena änden av varje ben i en av de uppåt mot öppningar på tre -vägs , 90-graders krök-slangklämmor . Dra med insexnyckeln .
4 .
Plats och löst åt en tre -vägs , genom-hörnet Klämman halvvägs ner en av de bakre benen. Sätt tvärbalk i motsvarande öppning på en annan tre-väg genom hörnet . Skjut slanghållare över den andra bakbenet .
5 .
Skjut icke utrustad tvärbalk änden i det andra röret klämma , lossa låsskruven , om nödvändigt , för att kunna passa . Dra åt båda trevägs genom kurvor . Fit side- stärkande bitar på samma sätt , med långa tee lederna på frambenen .
6 .
Ställ skrivbordet upprätt , passa en planka val på toppen och hålla kortet på plats med ombord-låsklammerna .
7 .

Följ samma procedur med olika dimensioner för att göra en pall, en mötesbord , en växt stativ , en pall , ett soffbord och en skrivare station . För en stol ska de två bakre benen vara ungefär dubbelt så lång som behövs för en pall , med ett kors bit monteras mellan deras övre ändar . Lägg till en styrelse för ett ryggstöd .

tips och varningar


 • Lägg plast stoppa ändarna på benen kontorsmöbler som fötter .
 • Cross-medlemmar och side- stärkande bitar kanske inte behövs för styrka på mindre kontorsmöbler , men kan ändå bidra till det estetiska överklagande av järnrör kontoret .
 • För en ansökan skåp , bifoga sidorna och baksidan av ett befintligt skåp i en " kaninbur " av röret .
 • Måla dina järnrör möbler för en mjukare utseende.
 • Håll fingrarna bakom den skärande blad av sågen .
 • Använd skyddsglasögon när det finns risk för främmande material kommer in i ögonen .


 • Relaterade artiklar


  tidiga amerikanska möbler färg färger
  luft stol tips
  hus inredning idéer
  Skillnaden mellan papasan & mamasan stolar
  moderna möbler som idéer
  instruktioner för att bygga en trä bokhylla
  hur man bygger en trä TV-ställ
  hur man gör en ö slaktbänken
  hur man identifierar ett papper ratten på en moraklocka
  hur gör jag vika en armless futon stol ?