Hur man väljer en soffa för ett familjerum

Hur man väljer en soffa för ett familjerum

Familjerum är typiskt en inbjudande plats för att spela spel , titta på tv eller bara koppla av med en varm kopp te . Rätten soffan kan lägga komfort , stil och känsla till ditt familjerum . Soffor finns i olika storlekar och stilar för att tillgodose behoven hos din familj . För större familjerum , kanske du vill ha en profilritning soffa eller till och med två små soffor . För mindre rum kan en bäddsoffa vara det rätta valet . Oavsett rummets storlek eller inredning , finns det flera åtgärder du kan vidta för att välja rätt soffan för din familj rum .

Du behöver:
Måttband
. Måla prov eller tapet klippning .


1 .
Mät utrymmet i vardagsrummet där soffan kommer att bli. Använd ett måttband för att bestämma den exakta bredd och längd i området . Exakta måtten är särskilt viktigt när man väljer en soffa för en mindre familj rum där bristen på utrymme kan vara ett bekymmer . Även mäta din dörr för att du väljer en soffa som kommer in genom vid leverans .
2 .
Ta ett prov från vardagsrummet färg , tillsammans med ditt rum mätningar , till önskad möbelaffären . Om din familj rum inte är målat, besluta i förväg vad färgschema i rummet kommer att bli så att du kan välja ett lämpligt matchade soffan . Om tillämpligt , ta ett prov av tapet med dig till möbelaffären .
3 .
Bläddra igenom i sofforna i möbelaffären . Ta hjälp av en anställd och förklara din favorit inredning stil , t. ex. moderna eller traditionella . Många soffor kan beställas i en mängd olika färger och tyger , men bekräfta detta med butikens anställda innan några slutgiltiga beslut . Presentera din färg eller tapet prov till försäljaren för att kunna föreslå lämpliga färgalternativ.
4 .
Undersök tyget av soffan du vill. Läder och soffor microfiber är speciellt hållbara och idealiska för familjerum användning . Både läder och mikrofiber gör det möjligt husägare att snabbt rengöra klibbiga fläckar och spill från tyget . Om du väljer en soffa med bomull eller naturfiber , överväga att köpa en soffa skydd för att förhindra fläckar och stort slitage på tyget .
5 .
sitta i soffan du funderar . Eftersom du kommer att tillbringa en stor del av tiden på soffan , se till att det är bekvämt och inte alltför hårt eller mjukt . Låg på soffan eller sprawl i olika positioner för de bästa , mest exakta känsla av soffan.
6 .
Diskutera leveransalternativ med en butik anställd . Vissa butiker erbjuder fri hemleverans , medan andra tar ut en avgift för denna tjänst . Om du har en stor lastbil , kanske du kan för att dra i soffan själv, men inser att butiksanställda inte kan hjälpa dig med lastning soffan .
7 .
Ställ en säljare om tillgängliga garantier . Vissa företag erbjuder helt eller delvis garantier som ger ett visst mått av skydd för ett visst antal år i händelse av att din soffa är skadad eller fläckig .

tips och varningar


 • För att hitta den mest prisvärda soffan , handla på flera butiker innan du gör din slutliga köpet . Om du inte hittar en soffa du vill, utforska online-alternativ eller postorderkataloger , som kan ge dig en bredare och mer mångsidigt utbud .


 • Relaterade artiklar


  hur till låsa upp ett antikt skrivbord rolltop
  hur man bygger en arbetsbänk med hyllor
  vad är en bariatric walk-in badkar ?
  hur man stack utomhus avföring
  traditionella svenska möbler
  kreativa sätt att dekorera trä bord med decoupage collage
  möbler stilar i det gamla väst
  hur överdrag tre kudde soffa
  typer av madrasser för skandinaviska slat sängar
  hur man kan minska mögel i madrasser