hur reparera vintage krom stolar

hur reparera vintage krom stolar

Slanka linjer och ergonomisk design är bara två skäl till varför moderna möbler från 1950-talet och 60-talet upplever en renässans med design entusiaster . Dessa möbler ingår ofta förkromning som en del av möbler design . I själva verket , i början av 60-talet var nickel-förkromning tippad som den nya standarden för att skapa kvalitet , enkel att vård-för möbler som skulle stå sig genom tiderna . Känner sig inte avskräcks av vanära om du har ärvt eller upptäckt vintage krom Chromes som du vill lägga till din inredning --- reparation stolar kan vara så enkelt som att torka dem med vinäger .

Du behöver:
mjuk borste
. Skruvmejsel.
2 till 3 mjuka trasor .
Vinäger.
Aluminiumfolie.
Naval gelé (tillval ).
Latexhandskar.
Mild diskmedel.
Varmt vatten.
Vinyl patch kit (tillval ).


1 .
Använd en mjuk borste för att rensa ordförandena för alla stora bitar av damm, smuts eller skräp .

2 .
Använd en skruvmejsel för att dra åt skruvarna som håller på sittdynorna och rygg på stolarna till stolchassi om det behövs .
3 .
Rengör krom av rost , om det behövs. Det finns flera olika metoder du kan prova på detta , beroende på hur mycket rost är på krom . För lätt rostiga eller skamfilat krom , gnugga krom med ett lätt tryck med en mjuk trasa fuktad med ättika .
4 .
Använd aluminiumfolie och ättika att rengöra hårt rostat krom stolar . Vik en bit aluminiumfolie i en fyrkant , med den blanka sidan visar . Krama folien lite tills det inte längre är helt slät och sedan doppa den i en liten behållare med ättika . Gnid ättika har dränkts folie mot krom kraftigt och stannade ibland för att torka bort den grå vätska som former, med en ren mjuk trasa . Upprepa tills rosten har avlägsnats helt och hållet .
5 .
Inköp Naval Jelly från ett hem förbättring butik eller båtliv leverans butik och tillämpas enligt anvisningar för att ta bort rost om aluminiumfolie och vinäger kombination ISN inte lyckad .
6 .
Fukta en ren mjuk trasa med varmt vatten och milt rengöringsmedel för att rengöra kuddar vinyl sits och ryggstöd , om det behövs . Lätt gnugga vinyl att ta bort smuts och torka omedelbart med en ren, mjuk trasa för att undvika att vatten fläckar .
7 .
Undersök vinyl för alla tårar . Du kan reparera små hål i vinyl med hjälp av en byggsats vinyl reparation . Följ tillverkarens riktning för att uppnå bästa resultat . Om det finns stora hål i vinyl eller djupa sprickor från ålder och slitage , bör du överväga att ha säten och ryggstöd reupholstered professionellt .

tips och varningar


 • Naval gelé kan frätande , så se till att skyddshandskar och arbetar i en väl ventilerad plats.


 • Relaterade artiklar


  hur man reparera en skinnklädsel
  diy biljardbord
  kallskum vs resårmadrass
  verktyg för logg & trämöbler
  hur man kan inreda med en järn schäslong
  hur man kan jämföra madrasser
  Hur väljer jag dator möbler ?
  hur isär loftable sängar
  kan jag använda minne skum för klädsel ?
  egenskaper av PVC- plast