hur man behandlar en gul jacka sting i någon som är allergisk

hur man behandlar en gul jacka sting i någon som är allergisk

Gul jacka svider är smärtsamma och obekväma för de flesta människor , men de är särskilt farlig i individer som är allergiska mot dem . Här är hur man behandlar en gul jacka sting i någon som är allergisk
1
Ta bort gadden kvar av . den gula jackan . Använd kanten av ett kreditkort för att skrapa bort gadden snarare än pincett , som kan bryta den gadden och tryck bålgeting gift djupare in sting webbplatsen .
2 .
Sök läkarvård omedelbart . Kontakta läkare eller akutmottagning för att låta dem veta att du ska komma in
3 .
Administrera en EpiPen injektion för att förhindra anafylaxi , om personen har en EpiPen på grund av tidigare erfarenheter med en allergisk reaktion mot ett insektsstick .
4 .
Rengör området med sting med tvål och vatten , om du är osäker på om personen är allergisk mot en gul jacka sting . Sedan leta efter tecken på en allvarlig allergisk reaktion ( såsom klåda nässelutslag på andra områden än den plats där sting , svullnad av ansikte , hals eller tunga , yrsel , andningssvårigheter, och medvetslöshet ) . Om du misstänker att den person som har blivit stungen är allergisk , men har inte fått diagnosen , administrera ett oralt antihistamin och komma till läkare så fort som möjligt .

tips och varningar


 • ett oralt antihistamin är inte tillräckligt för att förhindra anafylaxi . Om någon har blivit stungen och kämpar för att andas , komma till en läkare eller akutmottagning omedelbart .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör snoddar för sofföverdrag
  luft stol tips
  Vad är sjunka nät för ?
  hur man gör en drömhus online på skoj
  byggplaner för en hundbur slut bord
  borttagning av färg från rottingmöbler
  DIY huvudgavel för en säng
  hur du lagrar skinnmöbler i minusgrader
  hur man gör ett omslag för en uppgift stol
  Hur högt ska ett köksbord vara ?