Hur identifiera insektsstick allergier

Hur identifiera insektsstick allergier

En insektsstick är aldrig roligt , men om du är allergisk mot bettet , kan det vara livshotande , såvida du inte vidta omedelbara åtgärder för att motverka reaktionen . Diagnostisera en allergi mot insektsstick är en process för att notera en patients symtom och medicinska tester som utförs i en läkarmottagning . Läs vidare för att läsa mer om hur att diagnostisera insektsstick allergier
1 .
Detalj historia udden med din läkare . Han kommer att vilja veta vad insekt stack du , när det inträffade och hur snart efteråt man märkte symptomen . Allergiska reaktioner varierar med varje individ men generellt , ju förr desto symptom uppstår , desto allvarligare allergi .
2 .
Lär dig känna igen olika typer av stickande insekter . De vanligaste är bin , getingar , myror eld och getingar .
3 .
Bestäm din känslighet nivå till specifika insektsbett genom att genomgå ett test hud patch i en allergolog kontor . Läkaren kommer att skriva siffror på rygg och sedan injicera små mängder av olika insektsgift som varje nummer att iaktta reaktionen . Svullnad på injektionsstället indikerar en allergi mot denna insekt .
4 .
genomgå ett blodprov om huden lapptest är inte avgörande. Som en sekundär diagnostisk åtgärd får en allergolog dra blod och skicka den till ett lab för analys .
5 .
Bär en flaska over-the-counter antihistamin tabletter med dig om du upplever en mild allergisk reaktion mot insektsstick . Om din läkare diagnosen en svår allergi kan han kräva att du bär en adrenalin -kit på din person hela tiden för att injicera själv omedelbart , ska du få ett insektsbett .

tips och varningar


 • Administrera adrenalin snabbt är viktigt om du lider av en svår allergi mot insektsstick . Inom några minuter efter ett sting kan en allergisk person lider av anafylaxi , en potentiellt livshotande situation .


 • Relaterade artiklar


  gratis utomhus bänk bygginstruktioner
  hur man ställer in tiden på en gyllene timmen klocka
  hur man kan minska djup väggskåp i snickeri
  problem med golvur
  hemlagad biljardbord : skiffer alternativ
  hur man skär latexskum
  hur man bestämmer ålder antik metall sängram
  hur du återvinner kontorsmöbler
  hur man bygger en hylla i ett garage
  hur man behandlar en katt eller hund bita