Så för att lindra spindel bita smärta

Så för att lindra spindel bita smärta

Spider biter kan vara en allvarlig fråga . De kan vara dödligt för människor och djur eller de kan göra dem riktigt sjuka . Vad skulle du göra om du eller någon du känner är biten ? Här är allt du behöver veta för att ta itu med spindel biter

Du behöver : .
Kamma att gå igenom håret och kontrollera hårbotten
.
Bug spray.
.

förvarnad är . . . bara smart


1 .
Känn din spindlar . Även om alla spindlar ser skrämmande , det finns bara ca 12 slag vars bett kan påverka människor eller husdjur . De två mest farliga är svarta änkor och bruna eremiter . Du kan ringa ditt lokala bibliotek eller tjänster utvidgning att ta reda på om spindlar i ditt område . Det bästa är att veta vad du har att göra med i god tid .
2 .
Undersök såret . Efter en bit , leta efter bitmärken och titta för rodnad och svullnad och brännande smärta . Det kan också vara magont , kräkningar , huvudvärk , feber , yrsel och bulls-eye som blåmärken . De mest farliga reaktioner är svårt att andas och gå in chock . Om det är något mer än bara en bitmärken och en liten rodnad och smärta ringa akuten eller komma till läkare . Det är bättre att vara säker .
3 .
Identifiera den skyldige , men inte risk att någon blir lite igen . Att veta färgen på spindel skulle vara till hjälp att identifiera den . Efter att ha blivit biten , först tvätta såret med tvål och vatten och /eller rengöra med tvättsprit . Applicera en kylklamp . Använd en påse frysta ärtor eller en dragkedja påse fylld med is om du inte har ett .
4 .
hantera smärta . Om smärtan är dålig finns det några saker du kan prova . Sätt droppar ( några) av Tea Tree Oil direkt på bettet . Var noga med att inte få det i ögonen. Du kan också lägga lite ammoniak på en bomullstuss och trycker detta på bettet i några sekunder . Detta borde underlätta det ganska lite .
5 .
Observera bita området . Om bettet ser bra ut, fortsätta att titta noga för tecken på infektion eller allergisk reaktion . De får inte visa upp omedelbart . Vid första tecken på allergisk reaktion ( svårt att andas eller chock ) åka till sjukhuset omedelbart . Du bör uppsöka läkare om det är magont , dålig huvudvärk , feber och kräkningar .
6 .
vidta försiktighetsåtgärder. Först vet vad giftiga spindlar finns i ditt område och där de är troligt att hänga . Ta reda på vad du kan om behandling av deras särskilda biter . Ring en bibliotekarie vid något allmänt bibliotek och hon ska kolla upp det åt dig . Nästa steg, om du vet att någon allergisk , hålla en spindel bita kit hands . Det kan rädda ett liv att ha detta när du behöver det .

tips och varningar


 • känner alla till spindlar i ditt område som kan vara skadligt . Vet hur de ser ut och de platser de är sannolikt att bli.
 • Håll ett kit spindel bita hands om någon är allergisk .
 • åka till sjukhuset omedelbart om du är även misstänkt att det kan finnas en allergi eller allvarlig sjukdom hotande . Vänta inte och se . Spider biter kan vara dödlig .


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort baksidan av en lat pojke vilstol
  läder färg för soffor
  hur du tar bort ringar och bygga upp från ett piano bänk
  hur du tar bort sniderier i ett bord av trä
  hur man bygger en räknare höjd bord
  hur du tar bort oxideras betyg i ek
  hur man klä soffa möbler
  hur man gör en trä böjd bänk
  hur man gör ett skåp av träemballage lådor
  hur man installerar en Select Comfort säng