hur man ska behandla stick från maneter

hur man ska behandla stick från maneter

Maneter kan vara ganska ofarliga , men det finns många som levererar en fruktansvärd sting som kan vara smärtsamt och till och med dödliga utan rätt behandling . Här är hur du kan behandla en manet sting

Du behöver : .
Comb att gå igenom håret och kontrollera hårbotten
.
Bug spray.
.


1 .
Leta efter svullnad och rodnad , smärta och /eller brännande och punktering märken . Det kan även tentakler kvar på huden . Försök att ta bort tentakler först. ANVÄND INTE bara händerna eftersom de kommer att sticka händerna . Använd en handduk , pincett , handskar eller en tång .
2 .
Skölj huden men inte använder sötvatten . Det kan göra smärtan värre . Använd havsvatten , vinäger , ammoniak eller alkohol ( antingen alkohol eller sprit kommer att fungera. ) skölj den ordentligt.
3 .
Du kan göra flera pastor vända sig till sting att hjälpa smärta . Sand och havsvatten är god och det är mjöl och havsvatten . Du kan också använda varm ättika i följande blandning: 1 del vinäger och 3 delar bikarbonat . Sätt den på och låt den torka ordentligt .
4 .
Har man inget annat runt omkring kommer urin faktiskt minska smärtan och det skadar inte städningen av såret . Detta är en sista utväg men det är skönt att veta att det finns en .
5 .
Efter det behandlas , täcka sting med kompress, bandage eller någon ren trasa .
6 .
vet att en farlig allergisk reaktion är möjlig och bör behandlas omedelbart i en akutmottagning . Leta efter andningsproblem , tecken på chock ( kall , blek hud . sömnighet ) nässelutslag , klåda, smärta eller missfärgning av huden runt udden . Om du misstänker allergi , åka till sjukhuset direkt .
7 .
Några enkla fakta kan spara dig en värld av smärta och besvär , och till och med livshotande fara . Vara ännu mer förberedd genom att ta reda vilka typer av maneter i vattnet du bor nära eller kommer att besöka .

tips och varningar


 • Håll ättika i bil för strand dagar-det är bra för solbränna smärta , också
 • Häll inte vanligt vatten-. enbart havsvatten-på svider eller kommer du att göra smärtan värre .


 • Relaterade artiklar


  hur man sockerrör en stol med ett runt hål
  hur man använder kanel olja som ett insektsmedel
  hur man skyddar en stor säng
  hur du döljer en tv bäddstativet
  målning på fanerade möbler
  hur man ska behandla hundbett
  Hur gör jag fäster säng hårdvara ?
  diy : hjul
  hur man gör en skafferi skåp
  hur du skapar din egen bäddset