hur ta hand om ett fästingbett

hur ta hand om ett fästingbett

Fästingar kan vara en av de nackdelar med att njuta av upplevelserna under varma sommarmånader . Dessa små buggar gräva in i huden och suga ditt blod och lämnar röda welts och ibland infekterar huden . Även om dessa biter kan vara smärtsamma och ointressant , kan de lätt vårdas

Du behöver : .
tvättsprit
. Mjuk trasa.
Pincett.
Tvål och vatten.
Påse med is.
Handduk.
Neosporin .


1 .
Tvätta det röda området med tvättsprit och en mjuk trasa . Inspektera området , oftast på huvud, hals och ben , för en fästing . Om en fästing kvar , och vissa kan stanna där upp till några veckor efter första bita , visas det som en liten svart område i mitten av den röda Welt .
2 .
bort fästingen innan du fortsätter med att ta hand om bettet . Ta en pincett och få dem så nära huden som möjligt . Långsamt och försiktigt dra fästingen direkt ut i huden utan att vrida eller klämma . Om fästingen är krossade eller brutna , se till att gräva fram alla delar för att undvika infektion . Spola fortfarande i toaletten .
3 .
Rengör området igen med tvål och vatten. Fästingar har många ämnen som orsakar ytterligare infektioner . När de släpps , får de lämna rester av dessa oönskade bakterier .
4 .
rum flera kuber av is i en plast baggie eller linda in dem i en tunn , blöt handduk . Täck röda welt med denna is tills den smälter. Detta bör hjälpa till att lindra svullnad och smärta av ett fästingbett .
5 .
Torka huden runt fästingbett och täck den med en läkande hudkräm . Många väljer produkter som calamin lotion eller Neosporin . Dessa aktuella salvor hjälpa till att snabba på läkningsprocessen . Dessutom kan personer som lider smärta vill använda en bedövningssalva .


Relaterade artiklar


Scotchgard alternativ
reproduktion av möbler
klädsel handverktyg
hur måla möbler i järn
hur man identifierar en insekt som grundar sig på varumärket av sin udd
idéer till redesign en köksö med kolumner
hur man undviker rådjur fästingar
hur man bygger ett rustikt trä gungstol
alternativ till en ned fjäderbolster
hem reparation av en vikande soffa