allergiska reaktioner mot spindel biter

allergiska reaktioner mot spindel biter

Medan majoriteten av spindel biter kommer att orsaka något annat än en lätt irritation , det finns vissa personer som kan få allergiska reaktioner på sådant biter som kan leda till mer biverkningar . Svimningskänsla, kräkningar , och kan även anafylaxi alla orsakas av en allergisk reaktion mot en spindel bita

Betydelse

Medan en vanlig spindel bita kan vara smärtsamt och orsaka några hudirritation , om du faktiskt allergisk mot spindel gift , blivit biten kan leda till en mycket allvarligare situation .

Typer

Det finns en möjlighet att få en allergisk reaktion mot någon form av spindel bita , finns det vissa spindlar som är kända för att orsaka allergiska reaktioner oftare . Bett av en svart änka följs ofta av kramper , muskelryckningar , stickningar i armar och ben , huvudvärk , yrsel och även kräkningar . Bett av en brun enstöring lämnar stort , missbildade blister bakom , omgiven av en röd ring . När blåsan dyker lämnar det ett område av lesioner bakom som kommer att fortsätta att utöka såvida den inte behandlas korrekt .

Effekter

Det finns flera effekter orsakade av en allergisk reaktion mot en spindel bita . De kan spänna från influensaliknande symtom med feber och svettningar till allvarliga hälsorisker , såsom anafylaxi . Anafylaxi är ett tillstånd där en persons hals sväller stänga , vilket ger andningssvårigheter , och kan även svullna läppar och tunga eller en kliande känsla i halsen . Andra tecken på en allergisk reaktion mot en spindel lite svullnad i bettet plats och i ögonlocken och händer , samt ett utbrott av bikupor . Dessa är upphöjda, röda knölar i huden som kan uppstå i ett lokalt område eller kan spridas över hela kroppen , och kan klia .

Överväganden

Många vet inte att de är allergiska mot spindel biter tills de är faktiskt biten av en . Då kan förvandlas till en livshotande situation . Om en person är allergisk mot andra insektsbett eller allergisk mot en mängd olika saker , bör han vara särskilt uppmärksam på vad som kan hända om det visar sig att han också är allergisk mot spindel bett och vara beredd i fall att .

Missuppfattningar

Nästan alla spindlar är giftiga i viss mån , men oftast de är för små och deras gift är för svag för att skada något så stort som en människa . Den enda gången en spindel bita kan bli livshotande är om personen bitit är allergiska eller om de får flera bett .

Varning

Någon som lider av anafylaxi som inte söker behandling så snart som möjligt kan gå in i chock . Om brottsoffret inte söka akut vård så snart som möjligt efter chock har satt i , skulle situationen bli livshotande .


Relaterade artiklar


Hur skapar jag en tall sideboard med hyllor ?
hur ta hand om ett fästingbett
hur piffa upp en ful sectional
hur man ska behandla en manet sting
hur man förebygger flugor i och runt ditt hem
hur man väljer rätt insektsmedel
hur till vända slutet tabeller till Sängbord
hur man ska behandla allergiska reaktioner mot ett insektsbett eller stick med en EpiPen
hur man täcker möbler med lakan och t - stift
Vad är några lagring trunk idéer ?