om giftiga spindlar

om giftiga spindlar

Varje spindel är ett rovdjur , vilket innebär att de alla äter andra insekter med vissa även äter små däggdjur och fiskar . Även bett av någon spindel bär en viss grad av toxin , väldigt få har gift kraftiga att de orsakar skada för människor . I USA finns en handfull giftiga spindlar att människor måste vara medvetna om , vissa av dem kan orsaka dödsfall under de rätta omständigheterna

Missuppfattningar

Tarantulas är håriga spindlar i öknen sydväst som lever i hålor i berg och under marken. De är stora spindlar , med några arter som har en kropp som är 3 inches lång och ben som gör dem 2 eller 3 inches tall . Fågelspindlar är giftiga , men deras bett , trots vad folk har hört och tror , har aldrig resulterat i en bekräftad mänsklig död . De liknar getingstick och har varit kända för att bli smittad .

Betydelse

Den kvinnliga svarta änkan är giftig , medan hanarna och de unga spindlar inte är det. Giftet från en svart änka är så mycket som 15 gånger starkare än en skallerorm , men det är spindeln bara kan injicera en mycket liten mängd i en person när de biter . Honan är svart som den manliga , ibland brunaktig , men de har en röd timglasformade lapp på undersidan av buken . En svart änka bett är dödlig mindre än 5 procent av tiden , men eftersom svarta änkan finns i hela USA och många delar av världen , ingen giftig spindel dödar fler människor .

Effekter

Den bruna enstöring spider är blyg , vilket ger den dess namn , men kommer att bita människor om de kommer i direkt kontakt med den, ofta när det kommer i deras kläder . Finns i de södra staterna från Virginia till Kalifornien , de har utökat sina ursprungliga territorium från Deep South öster och västerut . Den bruna eremit är brun eller gulaktig med en fiol-formad märkning nära huvudet . Bett av bruna eremit är sällan dödlig , med små barn bland de vanligaste offren om det är . Däremot kan bita vara mycket smärtsamt och har varit känd för att orsaka nekros av omgivande vävnad i området för bettet , vilket innebär att celler dör av giftet spindeln införs för området .

Överväganden

luffare spindel Eller tratt spindel , är en annan amerikansk spindel som är giftig . Det finns i de nordvästra staterna och det kommer att bygga en webb med en tratt form och vänta på bytet att snubbla in i den . De kommer att försvara sina ägg från människa , men normalt bara bita om de på något sätt hanteras av människor . Den luffare spindel bett kan inte döda en frisk person men det kan resultera i huvudvärk , synproblem och trötthet . Bettet är smärtsamt och det finns rapporter om att den kan orsaka nekros i bettet området också.

Förebyggande /Lösning

Om du är biten av en spindel , är det bäst att fånga spindeln så att den kan vara ordentligt identifieras . Om spindeln är giftig , kommer bita sannolikt att vara smärtsamma och det kan finnas några illamående och kräkningar som en följd av bettet . Du borde gå till en akutmottagning omedelbart , särskilt om du tror att spindeln är faktiskt en giftig art . Tvätta såret ganska noggrant med tvål och vatten för att förhindra infektion och vara på jakt i symtom såsom kramper muskler , rodnad , buksmärtor och feber .


Relaterade artiklar


hur man gör en pistol skåp i trä
hur reparera vatten fläckar på trämöbler
vattensäng madrass vanliga frågor
hur man mäter för ett matbord
Vad är Sealy bästa av sängarna linje latex ?
hur till återvinna en plats barstol
effekter av ljus på den brasilianska valnöt
hur kan man få en madrass
Avboka directbuy medlemskap
hur man behandlar myggbett med eteriska oljor