om kvalster

om kvalster

Kvalster är organismer som hör till Spindeldjur klass och underklassen acarina , som de delar med fästingar . Kvalster är otroligt skiftande ryggradslösa djur som lever i en mängd olika inställningar , inklusive vatten och mark , några lever som parasiter , utfodring av sina värdar . Forskarna tror kvalster har funnits i miljontals år . Ändå forskare påstår fortfarande vet relativt lite om kvalster , och anser att de har endast identifierat en liten andel av deras sorter

Typer

kvalster som orsakar det största bekymret är de som är skadegörare på växter och djur . Den gemensamma spinn är en som lever på växter . Dessa kvalster få sitt namn från sin förmåga att spinna silke på deras värdväxter . De är kända för den skada de orsakar på växter , inklusive träd och buskar . Andra kvalster väljer att plundra djur värdar . En av dessa är örat mite , som lever i hörselgången av djur , inklusive katter och hundar . Dessa kvalster orsakar problem i örat (samt klåda i djur) och kan orsaka infektioner. Förmodligen det mest kända mite är det som orsakar problem för människor : de kvalster . Detta kvalster lever främst i sängar och stoppade ytor , där den livnär sig på döda hudceller . Människor upplever ofta allergiska reaktioner efter kontakt med dessa organismer .

Storlek

De flesta kvalster är antingen mikroskopiska eller nästan så . På grund av sin storlek , ett stort antal kvalster går ofta obemärkta tills de börjar orsaka problem för växter , djur eller människor. Larverna ( omogna form ) av kvalster är ibland synliga , men bara som små prick . Dessa fläckar kan komma i olika färger beroende på vilken typ av kvalster .

Effekter

Kvalster kan vara mycket skadligt när de lever som parasiter , eftersom de kan skada växter och sjukdomar orsak och smärttillstånd hos djur och människor . Den rävskabb mite Burrows under huden på sina mänskliga värden , vilket resulterar i ett tillstånd som kallas " skabb "som måste behandlas med medicin. En annan organism som kallas Dermanyssus gallinae-ofta kallad den röda mite eller fjäderfä mite-är känt som ett allvarligt hot mot kyckling befolkning, inbegripet värphöns . Dessa är svåra att eliminera kvalster kan orsaka blodbrist hos kycklingar och kan vara dödliga för dem , särskilt till unga kycklingar

Funktioner

kvalster finns överallt varelser , finns i alla typer av livsmiljöer-. inbegripet havsvatten och öknar . De flesta experter hävdar att de i allmänhet liknar insekter i form , snarare än någon annan typ av organism . De är leddjur , varelser med exoskelett och ledade bihang . De tenderar att samlas , med tusentals ofta lever i relativt små miljöer, t. ex. en dubbel -säng .

Förebyggande /Lösning

kvalster är ofta svåra att bli av eller kontroll . Vissa kemiska ämnen kan användas för att bekämpa kvalster invasionen i växter . När det gäller kvalster som utgör problem för människor , är de bästa metoderna för kontroll tvätt sängkläder i varmt vatten , sänka luftfuktigheten i huset och dammsuga ofta och noggrant . Ibland måste yrkesmässig skadedjursbekämpning specialister väckas vid när en mite problem blir för svåra .


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort repor från en skinnsoffa ?
hur man sätter hönsnät i ett skåp dörr
hur man använder en drottning sänggavel med en king size-säng
läder färg för soffor
hur reparera en trasig spjälsäng
hur reparera en reva i en skinnsoffa
typer av bokhyllor
hur man använder pepparmintolja som insektsmedel
Hur tar jag bort hylsan på min strand paraply ?
riktningar för att bygga en ceder bröst