Hur får man en pricka av en person

Hur får man en pricka av en person

Fästingbett inte skada . . . och det är problemet . Ibland vet man inte buggers är där tills du upptäcker dem timmar efter att lång vandring i skogen eller tysta picknick på ängen . Vid det laget de har grävt sig in i huden för djupt för att bara borsta dem . Det finns gott om rykten "rättsmedel " för fästingen bort : nagellack , vaselin , ens hålla en låga till fästingen ( gör inte det ) . Men allt du behöver är en pincett och kanske någon att hjälpa dig . Fästingar kan bära borrelia , så ta bort dem så fort som möjligt är nyckeln .

Du behöver : .
Fine-punkt pincett


1
Använd din pincett att greppa fästingen så nära ingången av huden som möjligt .
2 .
Dra , sakta, sakta och i en jämn rörelse tills fästingen avlägsnas . Dra inte snabbt eller försöka vrida fästingen ut . Detta kan orsaka delar av fästingens huvud och mun att stanna kvar i kroppen .
3 .
Spara fästingen genom att sätta den i en glasburk eller plastpåse och sluter tätt . Fästingar kan överföra både borrelia och Rocky Mountain Spotted Fever . Om du vill , ta fästingen till din lokala folkhälsa Byrån för analys och eventuell behandling.
4 .
Tvätta bitit området noga med tvål och skölj noga med vatten .

tips och varningar


 • Minska risken för fästingbett genom att bära en långärmad tröja och byxor medan vandring , och stoppade om byxorna i dina strumpor eller stövlar .


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort lådor från min Kathy Ireland dresser
  hur du tar bort gadden ur ett bi sting
  hur man eliminerar vägglöss
  hur reparera en tår i möbeltyg
  hur du lagrar smidesjärn möbler
  hur man hittar individuella omslag för ett uppdrag stil soffa
  hur man gör bekämpningsmedel myggspray
  fallgropar av granit räknare
  hur man kan fånga en fladdermus inomhus
  hur fläcken träd plattor