Vilka är de behandlingar för havet löss ?

Vilka är de behandlingar för havet löss ?

Sea löss faktiskt löss inte alls . De är mikroskopiska avkomma av maneter , men eftersom deras effekter är liknande dem i huvudet eller blygd löss , har de vunnit smeknamnet på havet löss . Precis som vuxna maneter , dessa små larver har små gaddar. När upprörd , kan havet löss orsaka irriterande hudutslag

Plats

Sea löss i allmänhet finns i varmare vatten , särskilt i Karibien och Mexikanska golfen. Den vanligaste boven är hylsan maneter , som kan migrera till andra områden beroende på vattnets temperatur och havsströmmar . Sea löss är mest aktiva mellan april och augusti .

Innan behandling

Innan behandlingen , ta med badkläder helt och dusch för att tvätta bort alla rester av larver . Alla typer av ansökan, även färskt vatten , kan orsaka maneter stingers för att aktivera och fortsätta injicera gifter i kroppen . Bär inte dräkten förrän den har genom brickan flera gånger och torkade med hög värme .

Vinäger

Späd en flaska ättika med cirka en liter vatten . Med en mjuk svamp , försiktigt rengöra de områden som har drabbats och börjar klia . Ättika ska hjälpa neutralisera eventuella kvarvarande gifter . När du har rengjorts med ättika , skölj av i duschen .

Ice

Om du fortfarande känner obehag , tillämpa en kylpåse till det drabbade området . Den kalla bör hjälpa till att lindra eventuella svullnad och döva smärtan .

Aktuell

för att lindra klåda , tillämpa hud behandlingar såsom Calamine eller hydrokortison lotion eller kräm . Efter tvättning av området noggrant , applicera ett tunt lager till utslag . Fortsätt med detta två till tre gånger om dagen tills klåda är borta . Läs alltid instruktionerna på behandlingar för att undvika eventuella biverkningar .

Medicinering

Anti-inflammatoriska läkemedel kan också hjälpa till att lindra svullnad och smärta i samband med stick havet löss . Emellertid har de flesta sådana läkemedel inte har godkänts för barn under 12 år. Kontrollera med din läkare för behandling alternativ för ditt barn om det svider är tillräckligt allvarliga för att motivera medicinering .


Relaterade artiklar


hur man klä sleeper soffor
ska jag täcka mina teak uteplatsen ?
keramiska plattor bordsskiva projekt
hur reparera klädsel fjädrar
Vilken typ av trä är utomhus teak möbler egentligen gjord av ?
hur man gör möbler från gamla skåp och dörrar
Hur får man en pistol säker ner ett antal steg
hur man bygger en fåfänga pall
hur man behandlar en BISTING och ta bort gadden
olika typer av dyna skum