hur man säkert tar bort och kassera en fästing

hur man säkert tar bort och kassera en fästing

Med uppkomsten av varmare väder tycker vi oss ofta tillbringar mer tid utomhus . Camping , vandring, fiske eller bara en stilla vandring är ofta bara några av våra varma vädret utomhusaktiviteter. Men med dessa ökande utomhusaktiviteter kommer en ökad chans att vi kan sluta med mer än vi räknade med !

Varmare väder betyder att vissa av Naturens mer Ugly invånare också njuta av en ökad aktivitet !

Om du bor på landsbygden , eller vandra , backpacking , camping och fiske i landsbygdsområden (med eller utan dina husdjur ) Du kan stöta på en fästing på din person , andra familjemedlemmar eller husdjur !

Det finns många myter och skrönor om hur du tar bort fästingar , men dessa gör mer skada än nytta . Jag kommer att förklara det korrekta sättet att ta bort en fästing

Du behöver : .
pincett
alkohol.
liten behållare .


1 .
Erkänna vandringssägen # 1

Använd aldrig en match för att värma en bock med hopp om att orsaka honom att släppa off !

gör det bara gör att kryssa för att försöka bädda djupare i huden !
2 .
Identifiera Myt 2

Cold öm rättsmedel tillämpas direkt på rumpan slutet av en fästing kommer att få den att släppa av .

Återigen , detta är en myt och inte faktiskt!

samma resultat, det irriterade Tick kan försöka gräva djupare i huden eller ännu värre, kan han spy i din vävnader hans skadliga brygd av blod blandat med vad otäckt patogener han kan bära !

inte gör detta !

3 .
Inse att Myt # 3 inte heller fungerar !

Gnugga inbäddade fästingen med vaselin kommer kväva honom och tvinga honom att släppa av . . . .

Nej , detta är en en myt och inte faktiskt!

inte gör detta
4 .
Det första steget i att ta bort en fästing är att göra vissa att det faktiskt är verkligen en fästing och inte en mullvad , hud tag , tumör eller annan skada !

Titta noga på de misstänkta fästingen att se om du kan identifiera ben nära huvudet. Om du kan faktiskt se benen , så är det en fästing och du kan fortsätta till nästa steg .

Om du är osäker boka en tid hos din läkare eller veterinär som i förekommande fall för korrekt identifiering och avlägsnande vid behov .
5 .
Ok så hur gör du tar bort verkligen en fästing ?

Bryt ut din pålitliga pincett och försiktigt men bestämt tag i fästingen så nära huden som möjligt och dra rakt ut från huden på ett skonsamt sätt tills fästingen släpper , Därefter släpper fästingen i en liten behållare med tvättsprit för identifiering senare om det behövs .

tips och varningar


 • När du försöker ta bort fästingen , INTE TWIST Detta kommer bara att resultera i att bryta fästingar huvudet eller munnen delar lämnar dem i huden där de kan orsaka en lokal infektion .
 • I sällsynta fall bifogas fästingar till sällskapsdjur får orsaka en " Fästingförlamning "som innebär att PET börjar förlora funktionen i bakdelen först och successivt framåt och mer allvarliga . Fråga bort fästingen kommer att vända förlamning . Understödjande behandling kan behövas i avancerade fall .
 • Fästingar bär en rad sjukdomar , spara bort fästingar för identifiering av din veterinär eller läkare så att lämpliga tester kan göras i god tid
 • Tänk dig för innan du försöker ta bort en fästing från en katt ! Detta bör endast göras av en veterinär . . . Katter kan orsaka allvarliga skador på sina ägare samtidigt som man försöker ta bort en fästing . Cat repor och biter nästan alltid bli smittad !


 • Relaterade artiklar


  hur man svetsa upp en blomma stå
  Tips för rengöring av klädsel
  typer av bäddmadrass överdrag för queen-size sängar
  Hur sätter jag en liten sängram för att passa en stor säng ?
  reupholstery tutorial
  Hur konvertera en underskåp till en ö med ben
  hur du tar bort en madrass
  hur man lyfter en madrass
  Vad är Sealy bästa av sängarna linje latex ?
  hur man bygger en billig trä hylla