symptom på ett kvalster bita

symptom på ett kvalster bita

Kvalster är mikroskopiska ryggradslösa organismer som ofta fungerar som parasiter-utfodring av djur , människor, växter och till och med mögel . Det finns över 45. 000 klassificeras arter av kvalster , och de tros ha funnits i över 400 miljoner år . Kvalster , en nära släkting till fästingen , gör ibland negativt påverkar människor . De kan äta upp av människor , och deras bett kan ge hudirritation och klåda . Reaktionen kan vara allt från en mild olägenhet till en kraftig irritation åtföljs av intensiv klåda . Medan deras bett kan vara irriterande, kvalster sprids sällan några sjukdomar till människor

rodnad och klåda

Mite biter kan ge rodnad liknar en mygga . I de flesta fall kommer det att finnas en bula på det röda området . Bettet kan klia kraftigt . Ibland lätt blödning från repor kan förekomma i området för bettet .

Allergier

dammkvalster, ett av de vanligaste arterna för att interagera med människor , är en primär del av damm . De är ansvariga för många människors allergisk reaktion mot ämnet och har eventuellt inblandad i orsakar astmaanfall . Röda , kliande ögon och en rinnande näsa är de vanligaste allergiska symptom .

Svullnad

SKABB kvalster orsakar en av de mest allvarliga reaktioner hos människor . Till skillnad från andra kvalster som bara biter , de skabb kvalster gräver upp till 3cm i mänskligt kött och lägga ägg . De lever på hud och sekret . Det vanligaste symtomet på skabb är ett område med små röda bulor omges av extremt torr hud . Offret kan också uppleva en känsla av något kryper under huden . ,

Utslag

Ofta är biter finns i kluster på magen , armarna och benen i ett utslag-liknande mönster . Dessa bett är extremt kliande , brukar jämföras med sandloppsbett eller biter loppan .

Raw Spots

Om kvalster ständigt bita samma område , kommer att rå fläckar börjar bildas . I extrema fall kan kvalster biter blöda och /eller sekret . Ibland är detta orsakas av offret repa biter . I det här fallet , att hitta orsaken till kvalster och korrigera det är det enda sättet att bita stannar . Detta kan innebära tvätta alla tyger i ditt hem i de varmaste vatten som möjligt , schamponering av mattor och dammsuga möblerna .


Relaterade artiklar


traditionella skrivbord för barn
hur kan man få upp soffbord
typer av grillar
hur man installerar dolda gångjärn köksluckor
hur man gör naturliga växtbaserade salvor
hur man bygger ett fotstöd
hur man skapar en baldakin look utan en sänggavel
princess huv riktningar
problem med mikrofiber möbler
hur medicinsk materiel larmcentral leveranser