hem rättsmedel för Bistick

hem rättsmedel för Bistick

Ett bi STING är en smärtsam upplevelse som oftast resulterar i svullnad , samt en konstant brännande och klåda . Det finns ett antal över disk behandlingar för insektsstick , men när du får ett bi sting , du vill omedelbar lättnad . Använda några enkla produkter som är runt ditt hem kan behandla smärta lika effektivt som den köpta rättsmedel

bakpulver Klistra in

För att minska klåda och svullnad från ett bi sting , blanda bakpulver med ättika göra konsekvens av en tjock pasta. Limmet direkt till bee sting . Så snart det är tillämpas , bör du känna en befrielse från det brinnande . När blandningen torkar , bildar en skyddande barriär över sting att hjälpa den att läka . Eftersom det börjar flagna när det torkar , linda området i gasväv och säkra med medicinsk tejp för att förhindra torr pasta från att falla av .

Tandkräm MÖRNINGSMEDEL

Applicera tandkräm direkt över platsen för sting . Ingredienserna i tandkrämen reagerar med syran i sting att neutralisera det , som att lindra klåda och torka ut giftet . Kött MÖRNINGSMEDEL blandat med lite vatten till en pasta kommer att neutralisera syran och lindra klåda . Ett enzym i MÖRNINGSMEDEL , känd som papain , bryter ner gifter i giftet för att lindra smärtan .

Plantain

Bladen på ett vanligt ogräs , en så kallad groblad växt kan hjälpa till att lindra smärtan från ett bi sting . Plocka några av bladen , lägg dem i munnen , och tuggar dem tills saliven börjar tränga in i bladen . Spotta ut blandningen på platsen för sticket . Eftersom anläggningen drar ut giftet i sticket , kommer lättnad följa . Upprepa processen vid behov.

Onion

En bit av lök tillämpas på ett stick är en populär folklore botemedel för ett sting . För vissa är dock lukten av botemedlet värre än smärtan av sticket . Sköljning löken skiva under rinnande kallt vatten eller poppar den i frysen kan bidra till att minska doften och ger en extra lugnande , kyla sensation .

Ice

Ansöka isen till sting området kommer ge tillfällig lindring till en bee sting . Isen kommer inte att neutralisera syran eller minska svullnad , men det gör bedöva den plats där giftet är koncentrerat . Återapplicera isen när den smälter .

Varning

De som får en allergisk reaktion mot Bistick bör söka medicinsk hjälp omedelbart. Ett hem åtgärda är inte tillräckliga för att lösa de problem som kan medfölja en allergi . Tecken på allergi inkluderar hudutslag , kraftig svullnad , svårigheter att andas och illamående .


Relaterade artiklar


hur man reparera en lampskärm
hur man kan bli av myra biter
hur man gör en bänk för ditt hem
vattensäng pump instruktioner
hur man bygger ett hjul king size över sängen bordet
DIY : utomhus soffa
hur reface skåp med fanér
ersätter och som omfattar soffdynorna
hur man gör snoddar för sofföverdrag
hur man bygger en flytande plattform säng