hem rättsmedel för chigger motbjudande

hem rättsmedel för chigger motbjudande

Chiggers är larven av flera typer av kvalster som angriper alla ryggradsdjur utom fisk . De vuxna är växtätare som foder av näring i jorden . Men de omogna larven livnär sig på hudceller genom att injicera ett enzym i huden cellen som löser upp cellen så att de kan konsumera det

Symtom

Vid tiden en person är medveten om en chigger närvaro , är den varelse borta länge . Det enda bevis för att ett chigger har det finns en röd bula och en ihållande klåda . Eftersom chigger har en mycket känslig mun , kan det tränga bara huden där den är tunn , eller längs veck . Därför har de flesta sandloppsbett verkar inträffa runt anklarna , ryggen på knäna och bältet linjen .

Förebyggande Behavior

För att undvika sandloppsbett , bära långa ärmar , byxor och strumpor när du är utomhus . Eftersom en chigger i allmänhet vänta en timme före utfodring , kan du klippa också ner på sandloppsbett av bad i varmt vatten efter att ha kommit in från utsidan. Om ett bad är inte ett alternativ , kan du få bort chiggers innan de börjar mata genom att gnugga av med en trasa eller handduk . En mild gnida är allt som behövs för att lossa ett chigger . För att hålla chiggers ut av din trädgård , ta bort någon pensel eller andra livsmiljöer som chiggers verkar föredra .

Hem myggmedel

Det mest effektiva myggmedel för chiggers är svavel . Chiggers hatar lukten av svavel , och undvika områden där det har placerats . Du kan köpa i pulverform svavel på de flesta apotek . Damm den på slagen på dina kläder , strumpor och skor att slå tillbaka chiggers . Om du går i skogen , kan du blanda upp en kropp pulver av halv svavel , halv talk och gnugga den över ditt ben, armar och midja . Du kan också lägga den i ett örngott och dra den över gräsmattan till chigger-bevis området för barn som kan ha där . Eftersom en del människor är allergiska mot svavel , flera naturliga växter som berg mynta Pennyroyal och kamfer är också effektiva . Dock bör gravida kvinnor aldrig använda olja av Pennyroyal .

Itch Remedy

klådan som utvecklas från en chigger bett är inte en reaktion på den chigger . En chigger saliv dödar celler och får dem att stelna till en tubliknande stylostome att chigger drinkar från som ett halmstrå . De kliar och svullnad är faktiskt en allergisk reaktion på närvaron av stylostome i kroppen . Ju längre en chigger har på foder, desto djupare stylostome växer och ju mer det kliar . För att kontrollera klådan , prova att dricka ett örtte med antihistamin egenskaper såsom kamomill . Kamomill och andra växtbaserade antihistaminer kan också vara till hjälp vid att skära ner klådan när den läggs till ett bad eller direkt på det klia som en tepåse grötomslag .


Relaterade artiklar


hur man sätter vinyl på möbler
unika sängar för barn
hur man gör en dvd hylla
hur man bygger en säng krona
Hur man väljer en soffa för ett familjerum
hur man sätter tapet på möbler
hur man bygger en inomhus shuffleboard tabell
hur platsen en korall orm
allergiska reaktioner mot röd myra biter
Hur tar jag bort en enda glid låda ?