hem rättsmedel för myggbett lättnad

hem rättsmedel för myggbett lättnad

Ett myggbett är ett irritationsmoment som resulterar i en ständig klåda och även kan leda till svullnad . Ett antal over-the-counter behandlingar för insektsbett finns tillgängliga, men när man får ett myggbett , vill du omedelbar lättnad snarare än att behöva göra en springa till affären . Flera alternativ användning av gemensamma husgeråd kan innehålla klåda och smärta på ett lika effektivt --- och ofta mer bekvämt --- som den köpta behandlingar

bakpulver

Blanda bikarbonat och vinäger för att göra en tjock pasta . Applicera pasta på platsen för myggbett . Kemin i pastan kommer att reagera med gifterna i giftet för att neutralisera syran och ger omedelbar lindring av klåda . Som pasta blandningen torkar ut , bildar en skyddande barriär över udden , så att bita att läka snabbare . Eftersom pasta börjar flagna när det torkar , vira området i gasbinda .

Tandkräm

Tandkräm appliceras direkt på platsen för ett myggbett kommer att lugna klåda och hindrar dig från att repa , vilket bara kommer att sprida gift och öka klåda . De aktiva ingredienserna i tandkrämen neutralisera syran . Glycerin i tandkräm hjälper torka ut giftet under huden .

Köksprodukter

Vanliga ingredienser du använder för att laga mat kan också tillämpas på ett myggbett . Till exempel att efter gnugga vatten på bettet området fukta det , strö salt över bettet . Den klåda bör avta direkt . Kött MÖRNINGSMEDEL fungerar på samma sätt som salt och kan smörjas direkt på bettet . Äppelcidervinäger kommer också att hjälpa till att lindra klåda , men det kan irritera känslig hud .

Deodorant

Den alkaliska karaktären på deodorant gör det en stor hem rättsmedel för insektsbett . Den fasta sorten , snarare än en gel eller spray , bör användas för detta ändamål. Enkelt gnida deodorant över bettet för snabb lindring .

Aloe

Av alla hem rättsmedel för hud , inklusive myggbett , är aloe en av de mest populära . Känt för sina läkande egenskaper , aloe vera gel appliceras på ett bett inte bara kommer att ge en lugnande , kyla känsla utan också hjälper bettet att läka snabbare .


Relaterade artiklar


hur man : måla på fanerad möbler
hur man köper cribs för tvillingar
hur man gör naturliga växtbaserade salvor
hur man bygger en inomhus shuffleboard tabell
minne skum hälsoeffekter
Tips för rengöring av klädsel
loft möbler idéer
kan jag använda minne skum för klädsel ?
diy trä sänggavel
hur man gör en vridbar spegel bokhylla