hur du tar bort en fästing snabbt och säkert

hur du tar bort en fästing snabbt och säkert

Fästingar kan vara ett medelvärde olika parasiter , och om den inte hanteras på rätt sätt kan sprida sjukdomar eller inducera infektion . Det är viktigt att flytta fästingen snabbt att minska risken att få någon sjukdom , men det är också viktigt att ta bort det säkert för att du har tagit bort det ordentligt . Denna guide hjälper dig att lära dig hur du tar bort fästingar snabbt och säkert
1 .
När du märker att du har en fästing du kommer att vilja ta bort den så fort du kan . Ju längre du väntar desto djupare kommer det att håla och större än risken för irritation eller infektion . Det första du bör göra är att få ett par eller steriliserad pincett . ( För att sterilisera pincett bara doppa dem i alkohollösning för några sekunder eller slå dem med en tändsticka ) . Om du inte kan hitta någon pincett , använd en servett eller papper så att din hud inte kommer i kontakt med fästingen .
2 .
Ta tag i fästingen så nära huden som möjligt . Var fast nog att förstå fästingen , men mild nog att inte riva det . (Om du skilja huvudet från kroppen det kommer att bli mycket svårare att ta bort ) . Försiktigt börja dra fästingen ut från huden . Om du håller klämma fästingen och du kan inte ta bort den inom en minut eller två stopp ! Fästingen kan besluta att släppa på egen hand .
3 .
Efter några minuter om fästingen inte har svarat på trycket , placera en aning tvättsprit på fästingen . Var noga med att endast använda lite alkohol , för om du använder för mycket fästingen kan besluta att gräva djupare .
4 .
Om det inte fungerar prova att försiktigt dra fästingen ut igen . Se till att du får hela fästingen och inte bara en del av det . Vid denna tidpunkt bör det orsaka en hel del obehag, tick, och bocken bör vara lättare att ta bort . ( Om du inte kan ta bort det nu rådfråga en läkare ) .
5 .
När fästingen tas bort ska du lämna till deponi . (Se den andra artikeln nedan ) . Om du bara kasta bort det kan det fortfarande vara vid liv . ( Det är bäst att förvara det i en burk, så en läkare kan identifiera den i fallet med infektion) . I framtiden att använda fästingen repellerande medel.


Relaterade artiklar


gör det själv armoire
vård och rengöring av en cederträ bröst
hur medicinsk materiel larmcentral leveranser
hur man bygger ett stort bord matsal
hur man klä en lädersoffa
hur man bygger projektions-TV står
hur man bygger en enkel trästol
hur man fixar en diskett strand stol
hur man öppnar en låda lås
Hur ofta bör en ny Sertu00E3 madrass vändas ?