hur du tar bort en fästing

hur du tar bort en fästing

Fästingar är läskiga och äckliga insekter som bära på och sprida en mängd sjukdomar till både människor och djur , däribland borrelia , tick feber , Q-feber , och mycket mer. Det finns hundratals kryssa sorter , den mest kända i USA är den Deer Tick ( eller björn kryssa ) och Fästingen ( eller hund fästing ) . För att minska eller förhindra sjukdom , måste du ta bort ordentligt en fästing så snart det upptäcks och kasta den på rätt sätt. Här är hur du tar bort en fästing på rätt sätt:
1
När du har hittat fästingen , ta ett par spetsig pincett-inte sneda-och stadigt tag i fästingens kropp med dem så nära huden som du kan få .
2 .
Dra försiktigt uppåt , med tillämpning lite tryck . Håll pincett på plats ett par minuter utan försöker ta bort fästingen , genom att tillämpa en viss press , kommer fästingen att börja frigöra sig från värden, vilket gör det mycket lättare att ta bort med benen och huvudet intakt

3 .
Börja att ta bort fästingen från huden långsamt och se till att alla 8 benen släppa från huden och knytas till fästingen .
4
INTE klämma eller krossa fästingen . om fästingen är ännu något svullna , kan detta orsaka blod skall frigöras och komma i kontakt med huden , sprider sjukdomar fästingen bär . Det kan också orsaka fästingens kroppsvätskor att infektera värden med bakterier eller sjukdom .
5 .
Om huvudet eller något ben lossnar när du tar bort fästingen , använd pincett för att omedelbart ta bort dem helt . Se till att få varje del av benen och huvudet , att någon del av fästingen bakom kan orsaka en infektion .
6 .
När du tar bort fästingen , tvätta området där den var fäst med tvål och vatten. Klappa huden torr och tillämpa antiseptisk , som Bactine , till det drabbade området för att förhindra infektioner .
7 .
Om fästingen verkar vara svullna en aning , spara fästingen genom att placera den i en liten skål eller kopp och placera den i frysen . Om den person som det var bifogad utvecklar några symtom i de närmaste dagarna till veckor , ta upp fästingen med dig till doktorn. Också hålla koll på var och vilket datum fästingen konstaterades , att läkaren kommer att kunna använda den information och testa kryssa för att se vilka sjukdomar det bar och behandla den mottagande ordentligt .

tips och varningar


 • Försök inte att ta bort en fästing med en bomullstuss och tvål , hostmedicin , eller något annat ämne . Detta kommer inte leda till att kryssa för att frigöra sig själv och falla av . tvärtom kommer det att irritera fästingen och få den att gräva djupare , eller till och med spy och sprida bakterier eller sjukdom


 • Relaterade artiklar


  hur du packar möbler för sjöfarten
  hur du tar bort färg från skåp
  hur man använder rosmarinolja som insektsmedel
  instruktioner för en vinyl reparationssats
  vilken typ av stol kommer att arbeta i en gammal värld nautiska kontor ?
  dagbädd definition
  hur man förstår Rocky Mountain spotted feber , som en sjukdom av fästingar
  hur man upptäcker och tar bort en fästing med en tändsticka
  hur man gör en bokhylla
  hur de kan skydda barn från insektsbett och stick i vildmarken