hur man behandlar en liten spindel bita

hur man behandlar en liten spindel bita

Spider biter kan vara ganska irriterande och även lite smärtsamt . De kan klia , bränna eller bara platta ut irritera dig . Några av de mer allvarliga betten kan orsaka muskelspasmer , synnedsättning , och några andra riktigt fult symtom . Det kan vara svårt att identifiera vilken typ av spindel som bet dig , syftar så denna artikel på att behandla symtom från de vanligaste spindeln biter
1 .
Se först till ditt sår är en spindel bett. Det bästa sättet att veta är att ha sett spindeln när du var biten . Eftersom detta är sällan fallet , försök att titta noga och se om du kan se små sticksår . En spindel bett kommer ibland har lite sticksår , men dessa sår kan vara svåra att se eftersom spindlar har små och klena huggtänder som har problem med piercing i huden . För att göra saken mer komplicerad , dessa sår försvinner ofta efter några timmar . Om du har blivit biten , försöka identifiera den spindel som kan ha bitit dig . Det är viktigt att notera att det finns mycket få dödliga spindlar i USA och de flesta kommer bara leda till irritation , så du kan gå om att behandla de flesta biter på ett allmänt sätt .
2 .
När du redo att behandla bettet , det bästa man kan göra är att försiktigt rengöra såret . Varmt tvål och vatten kommer att rensa ut området och bidra till att förebygga en infektion . När du har tvättat ut området , rör inte det! Repas eller vidröra såret kommer bara irritera det , och skulle sannolikt göra det värre . Om du måste , på ett bandage för att stoppa dig från att repa den. Det om det är en spindel bita , kan det bli något stel och även lite öm .
3 .
Eftersom bettet är mycket sannolikt att klia , kan det också vara fördelaktigt att sätta lite grädde på bettet som hindrar klåda . Det finns vissa krämer som är utformade för insektsbett och liknande , men egentligen nästan alla kräm som är märkt för att behandla klåda kommer att fungera effektivt .
4 .
Det sista du behöver göra är övervaka bettet för ett par dagar . Om det verkar bli värre eller blir det mer smärtsamt är det dags att träffa en läkare . Den enda tid att verkligen oroa sig för en spindel bett är om den person som har blivit biten verkar ha en allergisk reaktion.


Relaterade artiklar


hur man undviker en haj attack
vad man ska använda för tapetsering möbler att förbli grönt
typer av gamla stolar
hur man kan bli av mesquitos
Hur gör jag en vit spjälsäng titt baby boy- ish ?
hur du gör din egen katalytisk doft lampa
hur man gör en myggnät
hur man kan bli av myror i byxorna eller ditt hus
Hur startar jag en moraklocka ?
symptom på ett kvalster bita