hur man gör med en fästing när de avlägsnats

hur man gör med en fästing när de avlägsnats

Kassering av en fästing kan vara mycket viktig, särskilt om ditt sår blir värre och blir smittad . Om du inte förfogar över en fästing på rätt sätt, kan det leva för att återigen bita och gräver i huden . Oavsett om du tar bort en fästing från en människa eller ett husdjur , ta reda på bästa sättet är att kasta bort fästingen

Du behöver : .
tvättsprit
En behållare .


1 .
Innan du tar bort fästingen , är det viktigt att ha en behållare för att som du kan placera fästingen . Behållaren måste bara vara något som du kan stänga som kommer att vara lufttäta . En burk eller en plast baggie är oftast lätt att nå och fungerar bra . För att förbereda container , bara badda en bomullstuss med lite tvättsprit och placera den i väskan eller burk . ( Det rök av den alkohol som kommer att kväva fästingen , tar det inte så mycket . )
2 .
När du har tagit bort fästingen , få lite pincett eller ett liknande verktyg och placera noggrant det inom den utsedda behållaren . Fästingen skulle dö inom ett par sekunder en gång inuti behållaren. Kasta Inte behållaren bort !
3 .
Det sista steget är att lagra och datum behållaren . I det fall att bita blir infekterad, en det kommer att vara till stor hjälp för läkaren att känna till datumet för bettet , och området för bettet . Olika fästingar kan bära olika sjukdomar och orsaka problem , så det är bäst att hålla kryssa på ett säkert ställe i flera dagar tills du är säker på att såret ska läka ordentligt .


Relaterade artiklar


hur fästa cederträ till en kista
hur man gör en bordsstativ
standard höjd för en disk pall
Hur ofta bör en ny Sertu00E3 madrass vändas ?
hur man kan förebygga borrelia
Hur ser en bra bäddsoffa ?
hur man identifierar giftiga insekter
olika typer av dyna skum
hur man gör en stol hockeyklubba
idéer till redesign en köksö med kolumner