hur man identifierar kvalster

hur man identifierar kvalster

Kvalster är små varelser ( mindre än en millimeter lång ) som ser ungefär som insekter . Men upptar de den Spindeldjur klass i stammen Leddjur tillsammans med spindlar och fästingar . De flesta kvalster arter är ofarliga och inte regelbundet kommer i kontakt med människor. Det finns dock ett fåtal arter som orsakar negativa reaktioner hos människor . Två vanliga bråkstakar är dammkvalster och skabb kvalster . Många människor är allergiska mot de avföring som produceras av dammkvalster . SKABB kvalster skapa en tydlig utslag när de tunnel i huden för att lägga sina ägg. Dessa leddjur är svåra att upptäcka med blotta ögat . Positiva mite identifiering kräver användning av ett mikroskop

Du behöver : .
av glas eller plast mikroskop slideEyedropperTap vatten eller filtrerat waterStaining färgämne ( såsom metylenblått ) Täck slipCompound microscopeArthropod identifiering av eller online-resurs

Hur man identifierar Kvalster


1 .
använda bilden att ta ett prov genom att försiktigt skrapa det område där du misstänker kvalster är närvarande . För dammkvalster , är den mest sannolika platsen i dina sängkläder . Med skabb kommer kvalster vara under huden .
2 .
Fyll pipetten halvvägs med vatten . Lägg en droppe vatten på glaset försiktigt så att den inte spola ditt prov från ytan .
3 .
Töm vattnet från pipetten . Sedan använda den för att lägga till en liten droppe färg i vattnet på bilden .
4 .
Håll täckglas i kanterna på en 45- graders vinkel till bilden . Placera underkanten av glida nära om exemplaret på bilden . Sänk ner den långsamt så att det planar den droppe vatten till en tunn film .
5 .
Placera bilden i mikroskop . Justera fokus så att innehållet i bilden syns tydligt . Du kan behöva flytta glida runt för att hitta kvalster exemplar .
6 .
Identifiera dammkvalster eller skabb kvalster genom att matcha dem till illustrationer eller fotografier i guiden . Kvalster har i allmänhet en rund eller oval kropp , piercing mun delar och åtta ben .

tips och varningar


 • Tillsätt mer vatten vid kanten av locket glida om bilden är för torr . Ta bort eventuellt överflödigt vatten med pappershandduk . Tryck ned locket glida försiktigt för att pressa ut alla luftbubblor .
 • Kolla med en läkare innan du skrapar bort hud för att undersöka eftersom detta kan orsaka irritation eller infektion . Använd alltid steril utrustning om du behöver ta ett hudprov .


 • Relaterade artiklar


  Så för att lindra ett bi sting med ett hem åtgärda
  diy köksbänkar
  inte strö pulvret på madrassen att bli av dammkvalster ?
  modern stol stilar
  Hur man väljer en naturligt insektsmedel eller bug spray
  hur man byter fjädrarna i en stol
  hur man kan jämföra hydromassage sängar
  hur man avsluta körsbär möbler
  hur man använder en drottning sänggavel med en king size-säng
  framgångsrik familj möbeltillverkare i USA