hur man undviker bandmaskar

hur man undviker bandmaskar

Hur man undviker bandmask. Vare sig det är du eller din hund , kan bandmask vara ett problem . Här är hur man undviker dem till varje pris

Du behöver : .
förstoringsglas
. väskor.
Dewormer .
Vaksamhet.


1 .
Först av allt kan börja med ett enkelt test . Om du tror att du eller ditt husdjur redan är infekterade med bandmask titta in i din /husdjur avföring . Om du ser vita segment av bandmask , som kallas proglottids . Om du hittar dessa och är osäker eller vill ha medicin ta ett prov till din veterinär eller läkare . Det är där förstoringsglaset kommer in i att undvika bandmaskar .
2 .
Ok nu kommer vi att diskutera en PET enda steg . Gå rådfråga din veterinär om en bra dewormer för ditt husdjur . Om ditt husdjur går utomhus för en god tid att överväga en vanlig dewormer behandling . De flesta bandmask som infekterar husdjur beror på om du har en katt eller hund . Hundar och katter får en bandmask som går igenom loppor , och det som händer när de putsa sig intaget av loppor . Bli av med loppor och du kommer att bli av bandmask infektioner .
3 .
Nästa för ditt husdjur måste du begränsa var de än befinner. Roaming husdjur tenderar att konsumera saker som vi anser vara mindre än önskvärt , dessa också har och tenderar att vara mer angripen av parasiter .
4 .
För människor är det viktigaste du behöver göra för att undvika bandmask är att undvika osteriliserade eller dåligt tillagat griskött . Man kan säga att detta är mycket osannolikt , men det kan hända. Människor smittas från gris är infekterade av griskött binnikemask , vetenskapligt Taenia Solium . Dåliga sanitära förhållanden eller matlagning metoder kan och kommer att infektera en person med denna typ av bandmask .
5 .
Nästa bandmask som skall diskuteras som infekterar människa är det Oxbandsmasken . Dessa kallas Taenia saginata , och kan växa upp till 40 meter lång . Detta är en biggie eftersom det enda sättet för denna mask att reproducera sig asexuellt är i människans mag- spåret . För att undvika detta bandmask måste du titta på renhållning på nötkött och vara försiktig med ditt intag av dåligt tillagat nötkött . Dessa parasiter ägg dör vid 56 grader Celsius , och kan också dödad av en -5 grader Celsius .
6 .
Fisk bandmask tillhör den klass av maskar som kallas Diphyllobothrium . Samma tema gäller här , dåligt och ohälsosamma förhållanden resultera i föroreningar . Dessa är vanligtvis inget problem , innebär infektion promelas och andra mindre fiskar . Men det blir ett problem när större rovfiskar äter infekterade promelas . För att undvika detta dvärgbandmask inte äta råa fisk .
7 .
sist kommer vi till de infektioner dvärgbandmask . Detta är faktiskt orsakas av två arter och medicinskt kallas Hymenolepiasis . Råttor är de första värd i denna cykel . Vad som gör detta ett så mycket mer annorlunda än de övriga ovan är den sekundära värden , det skalbaggar som förbrukar råttan avföring . Dessa skalbaggar sedan förtärs av misstag . För att undvika detta bandmask måste du kunna identifiera förorenade livsmedel som har skalbaggar i den .

tips och varningar


 • Om du ens misstänker att du har en bandmask , gå till en läkare eller sjuksköterska omedelbart .


 • Relaterade artiklar


  hur du flyttar möbler från Florida till New Jersey
  hur man kan fånga SWAT ett hus flyga med dina bara händer
  hur man bygger en hall träd
  hur man bygger en billig trä hylla
  diy förvaringsmöbler
  den bästa madrasser för dåliga ryggar
  hur man upptäcker och tar bort en fästing med vaselin
  hur du väljer ett futon madrass
  hur man gör en naturlig bugg myggmedel
  skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar