livscykel nit

livscykel nit

lus -ägg

Löss börjar sina liv som gnetter . Dessa är de ägg som honorna lus i en värd hår . Under sin livstid , vilket är ungefär en månad lång , kommer den genomsnittliga kvinnliga producerar mer än 100 nits . Det är svårt att veta äggen är där eftersom de ofta smälter in med färgen på håret : från vit till en gul-brun . De fäster till rötterna av hårsäckarna genom en klibbig substans som produceras av ägg-lagret .

Gömd

Spärra en grundlig kamma med en fintandad kam , eller något mer drastiskt som huvud-rakning , vilandeförklara nits fast i människohår för de två veckor det tar för dem att kläckas . De överlever hela sina liv på sina mänskliga värdens blod . Om de är kammas ut , kommer de att dö , gnetter bara kan överleva i värmen från huvudet . Men eftersom de lätt kan förväxlas med mjäll eller smuts , äggen brukar gå obemärkt förbi .

Nymph

Den streckade NIT , känd som en nymf , är så liten är det nästan omöjligt att se utan förstoringsglas. Detta är det stadium mellan ägg och vuxna . Det tar nästan två veckor en nymf att mogna till en vuxen . När den gör det, börjar cykeln igen : Den vuxna börjar att lägga nya ägg , äggen kläcks , och fler vuxna växa . När de har vuxit till vuxna , löss är särskilt svåra att ta bort utan någon form av behandling , såsom vinäger och vatten blandning eller en over-the-counter produkt , tillsammans med kamning . Kamning ensam på denna punkt är sällan framgångsrik eftersom lössen kan röra sig snabbt .


Relaterade artiklar


jämföra en luftmadrass i ett minne skum madrass
hur man bygger ett fristående skrivbord kaninbur
Hur ett getingstick ?
och nackdelar med latex sängar
trä skåp restaurering produkter
hur man gör ett tyg vadderad sänggavel
Så för att lindra en skorpion sting
sten firepit idéer
typer av 3 - i -1 bassinets
det bästa sättet att bygga en plattform säng