mite skabb symtom

mite skabb symtom

Det finns inte många saker yuckier än att bli uppäten levande av ett kvalster . Skabb symptom kan variera från ett kliande utslag som ser ut som finnar , att snirkliga röda linjer där de har grävt under offrets kött . Veta tecken och symtom på skabb är viktigt för diagnos och förebyggande . Norska skabb och regelbunden skabb har olika symptom

Tidsplan

Från det att en person först utsatt för skabb , den mänskliga kliar mite , de är smittsamt för andra , men symptomen behöver inte visa upp för upp till två månader . Människor som redan har haft skabb kan visa symptom så snart en dag efter exponeringen .

Identifiering

Eftersom skabb kvalster är mikroskopiska , många människor förvånade över att inse att de vill dela sin hud med en annan varelse . Skabb är identifieras genom att erkänna hålor, som ser ut som snirkliga röda linjer strax under ytan av huden . En annan kontrollampa tecken är allergisk reaktion mot deras avföring , som visas som kliande röda knölar som ofta liknar finnar .

Överväganden

Det tidigaste symptomet på skabb är svår klåda , särskilt på kvällen . Klådan kan vara lokaliserad till gemensamma utrymmen såsom handleder, armbågar, armhålorna , mellan fingrarna , bröstvårtor , midja , skinkor , skulderbladen eller penis . För små barn , ansikte , huvud, hals , handflator och fotsulor är också ofta de första att börja klåda .

Betydelse

Den lilla röda linjer som är symptom på en skabb kvalsterproblem kan vara svårare att hitta . Tro det eller ej , är det organ som anses vara infekterad när den bara har ett kvalster som lever , en allvarlig angrepp får endast ha 15 kvalster i bostad . Den kvinnliga skabb mite lägger sina ägg i hålor precis under huden och dessa syns som teeny snirkliga röda linjer som kan vara på handlederna, skurk i knä , armhålan , brösten eller penis .

Typer

Crusted norska Skabb är en annan ras , en patient , vanligen äldre eller immun-äventyras , kan smittas med 2 miljoner av dessa kvalster på en gång . Parasiten sprids på samma sätt som den andra sorten av skabb sprids , men anses vara mycket smittsam , och stor försiktighet vidtas för att skilja patienten från all annan mänsklig kontakt . Symptomen är stora fitta söker blåsor i kombination med tjocka lager av skorvig hud , i vilken tusentals kvalster kan leva i ett sårigt . Dessa offer inte känner sig ofta kliande eftersom deras immunförsvar är nedsatt och klåda är en immunologisk reaktion .

Varning

Skabb patienter och alla som bor i sitt hem , bör behandlas omedelbart med en full body creme att döda skabb och deras ofödda ägg . Underlåtenhet att behandla skabb helt kan resultera i nytt angrepp . Det är också möjligt att långlivade repor på kliande hud kan leda till bakteriella infektioner , som MRSA . När en läkare ordinerar behandling för SKABB , sänder hon ofta från hemmet med antibiotika grädde , för att behandla huden med skador från repor .


Relaterade artiklar


hur man bygger en säng krona
hur man ska behandla brunt enstöring spider bites
hur man bygger en skvaller bänk
hur man väljer en gungstol
hur man gör en sittplats fönster lagring
hur man rengör din läderklädsel
hur man kan förebygga gnat biter naturligt
hur man bygger en gungande vagga för en baby
sängramen monteringsanvisning
hur man skär en boxspring i hälften