naturliga behandlingar för loppbett

naturliga behandlingar för loppbett

Loppor är rödbruna och små med hårda , platta kroppar . De är tuffa och smidiga insekter som kan hoppa upp till 8 inches att landa på en värd . Loppor är parasiter direkt ur en mardröm , suger ditt blod och nästan för små för att se . Bara tanken på att hitta en på dig eller ditt husdjur är skrämmande , men om du inte hittar dig själv biten , det finns saker du kan göra för att hjälpa till med symtom

Var du kan hitta en loppa

Vuxna loppor kan leva enbart på kött av ett däggdjur. Det betyder att du oftast hittar dem på din husdjur, men de kan leva på människor också . Medan äggen oftast läggs på värddjuret , kan de även läggas på matta , sängkläder , kläder och även i sprickor på hårda underlag.

Vilken loppbett ser ut

Utseendet på en loppa lite beror på känslighet för den person biten . De kan inget annat än en upphöjd röd bula som varar bara ett par minuter eller så kan de blomma ut till ett kliande utslag som varar i flera dagar . Barn tenderar att vara mer känslig för en loppbett än vuxna . Det mest talande bevis är att du kommer bara hitta en sår , till skillnad från en spindel bita , som kommer att ha två . På ditt husdjur kan du inte se bettet , men oupphörlig klåda, håravfall och loppmarknader smuts ( små svarta spillning ) hjälper dig att identifiera problemet.

sjukdomar som överförs av loppor

Loppor är kända för att bära en typ av bandmask som kallas Dipylidum canimum som kan infektera människor eller djur som omedvetet intar en av de insekter . Loppor kan också bära murina tyfus , en mild form av tyfus som orsakar huvudvärk , feber , aptitlöshet och hudutslag .

Naturläkemedel för loppbett om Husdjur

Enligt earthclinic. com , ett naturläkemedel schampo gjort av cederträ , bergamott , rosmarin , lavendel , eukalyptus , Citronella och enbär eller pelargon kommer att lugna din hunds kliande hud och döda loppor . Alla husdjur-info. com , säger en spray av 600 ml vatten , kommer två droppar lavendel eterisk olja och två droppar av ren cederträ eterisk olja lindrar huden och hålla loppor från att återvända . För katter , kommer en spray av lika delar vatten och vinäger dödar loppor och hjälp med bett .

Naturläkemedel för People

Grundlig rengöring med en sammandragande som trollhassel kommer att döda bakterier . Tea tree olja är en annan användbar antibakteriell att både lugnar och rengör huden . När bettet är ren , kommer en kylklamp placeras direkt på bettet bidra till att minska svullnad och klåda . Istället för en over-the- counter antibiotikum som Neosporin , prova att badda honung på bettet för att hålla det rent och hålla den från klåda .


Relaterade artiklar


idéer för att dekorera en gungstol
hur man målar ett bord glas kaffe med Krylon fusion färg
hur man gör sänggavlar av plast staket
hur du ansluter ditt hemunderhållningssystem
hur man behandlar insektsbett och stick
hur man fixar katt repor på ett köksbord
Hur reagerar kroppen på ett bi sting ?
Hur en svart änka gift sitt byte ?
steg för steg instruktioner för att bygga en trä bänk
hur platsen en skallerorm