vad man ska göra för hundbett

vad man ska göra för hundbett

Bli biten eller ser ditt barn blir biten av en hund är en skrämmande upplevelse . Hundar kan ibland få territoriella , instinktiva eller alltför lekfull och bita utan att inse det , även om de normalt fogliga djur . Om du är bitit eller ser någon biten av en hund , måste du hoppa in åtgärder för att ta hand om problemet direkt . Annars kan infektionen sprida sig , vilket gör bita mycket värre

Distans och bedöma

I händelse av en hund bita , sätta avstånd mellan dig och hunden omedelbart . Kör inte , eftersom den skulle kunna sporra hunden att jaga , men gå snabbt bort så att det inte finns en chans att du kan bli biten igen . Om hunden inte tillhör dig , meddela ägaren så snart som möjligt . Om hunden är din , kan det vara en god idé att tillrättavisa hunden och lådan honom för att ställa några avståndet mellan dig och låta honom veta att bitande inte är okej . Bedöma bita och avgöra om det bröt huden , om det är blödningar och svårighetsgraden av bettet .

Rengör och desinficera

Ta hand om såret . Om bettet inte bröt huden och platsen är helt enkelt röd och svullen , gäller lite is på den . Om det gjorde sönder huden , gå in omedelbart och rengör såret med alkohol eller tvål och vatten. Om det blöder , kan du använda en liten fyrkant av gasväv och ett bandage till området och utöva påtryckningar för att stoppa blödningen. Byt förbandet dagligen och tillämpa ett antibiotikum kräm till området för att stoppa smittan . Om bettet är smärtsamt , ta en over- the- counter smärtstillande medel, som ibuprofen .

träffa en läkare

Om du inte vet ägaren av hunden och vet inte dess historia eller om den har haft en rabies skott , besöka en läkare. Du bör också besöka en läkare om såret är djupt eller håller blödning . Din läkare kan vilja diskutera ger dig en chans att skydda dig från rabies och bedöma sår för tecken på infektion eller behovet av stygn .


Relaterade artiklar


hur man kan minska mögel i madrasser
Vilka är de behandlingar för krabbor och skabb ?
Amish typer av möbler
hur man blandar stil och moderna möbler
Hur ett bi udd?
vad betyder siffrorna på rostfritt bestick ?
möbler stilar i det gamla väst
标题
hur man ska hantera ormbett
hur man ska behandla ett bett från en vilda katt