Du kan döda vägglöss ?

Du kan döda vägglöss ?

Vägglöss är på marsch . Ditt sovrum kan se ut och kännas ren , men det betyder inte att du är fri från dessa otäcka avbitartång . Vägglöss älskar varma , mysiga platser att föda , foder och multiplicera . Deras favorit områden inkluderar sängar , soffor och mattor , men de glatt trivs på kläder , i garderober och bakom alla andra skrymsle eller vrå i hemmet . När de är etablerade , eliminera dem är mycket hårt . Ja , du kan döda vägglöss , men du måste vara beredd att arbeta hårt för att bli av med denna insekt

Bed Bug Life Cycle

Under idealiska förhållanden kan vägglöss har en livscykel på så lite som en månad . Honan lägger mellan en och 12 ägg per dag och kan lägga upp till 200 ägg under sin livstid . Äggen är belagda med ett klibbigt ämne som hjälper dem att fästa på ytan som de är lagd. De nykläckta löss kallas nymfer och ömsar skinn fem gånger innan de mognar vägglöss . Den nyfödda vägglöss livnär sig på blod mellan varje molt men kan överleva i månader utan riktig mat .

Bed bug bites

En vanlig uppfattning är att eftersom vägglöss livnär sig på blod kan de överföra blodburna sjukdomar till människor , men detta är osannolikt . Kliande fläckar , rodnad eller hudutslag är de vanligaste symtomen vid bett säng bugg . Vissa människor har inte någon reaktion , och eftersom de buggar bita medan du sover , inte ens vet att de har blivit bitna . Andra människor har allergiska reaktioner och behov antihistaminer eller kortikosteroider för att lindra klåda eller antibiotika om biter bli infekterade.

Killing Vägglöss

att vrida upp termostaten kommer inte att döda vägglöss , temperaturen skulle behöva vara ca 120 grader i alla delar av huset . Detta skulle vara nästan omöjligt utan specialutrustning. Konventionella bugg sprayer och pulver verkar inte ha någon effekt på vägglöss och anses ineffektiva i kampen mot dem . Dammsugning tar bort en del buggar och är en rekommenderad handlingsplan , men denna metod inte döda löss eller ens ta bort dem alla .

Metoder

Du kan skära ner på mängden vägglöss runt huset i en flera sätt . Att hålla ytor , golv och till och med garderober och skåp fritt från skräp kan ta bort potentiella häckningsplatser . Tvätta sängkläder och andra textilier , inklusive kuddfodral och kläder vid högre temperaturer än 113 grader F om det är möjligt , vilket kommer att döda vägglöss på dessa poster. Vakuum mattor , möbler och madrasser grundligt , och förfoga över vakuum påse noggrant . Du kan använda insektsmedel om de uppger att de är lämpliga för användning mot vägglöss .

Lösning

Det enda säkra sättet att döda vägglöss är att ringa i professionella bödlarna . Ett antal metoder finns tillgängliga , beroende på plats och omfattning av angrepp . Värme , ångbehandling, gasning , fällor och även bugg-upptäcka hundar används i kontrollen av dessa är svåra att utrota insekter . Även med alla dessa åtgärder på de professionella förfogande , uppföljningsbesök är nödvändiga för att befria hela huset av problemet .


Relaterade artiklar


hur man ska behandla Bistick naturligt
användningsområden för gamla trä sänggavlar
hur man gör lister möbler krona med en router
Kostnaden för fordonsreparationslackering möbler och ny
hur man hitta begagnade bokhyllor
hur man gör ett myggbett stopp klåda
hur reparera trä snurrstol ben
hur du tar bort en vatten ring från en koppargruva tabell
hur man bygger ett soffbord
allergiska reaktioner mot spindel biter