Hur får jag organiserad och städa upp ett stökigt skrivbord ?

Hur får jag organiserad och städa upp ett stökigt skrivbord ?

Om du spenderar åtta timmar eller mer av din dag sitter bakom ett skrivbord , det är bundet att samla några röran . Chansen finns, när arbetet dagen är klar , är du redo att stråle ut från kontoret i stället plocka upp någon röra du gjort . Men en organiserad arbetsplats kan hjälpa dig att bli mer produktiv och känner mindre stress . Ställ åt sidan en stund att bli av med skräp och satte allt på sin plats

Du behöver : .
ren trasa
. Papperskorgen uttag.
Mappar .
Desktop lådor , staplade lådor eller liknande.


1
Rensa allt från ditt skrivbord utom det nödvändigaste-. bordstelefonen , skrivare /fax och dator . Kasta något du inte behöver-gamla anteckningar, skräppost , kvitton eller pappersarbete från mer än ett år sedan. Strimla några känsliga punkter .
2 .
Använd en ren trasa för att torka damm och skräp från skrivbordet . Glöm inte din dator och telefonen . Använd Canned Air som en enkel rengöring lösning för tangentbord och elektronik som inte kan bli våt .
3 .
Placera några pennor i ett lätt att nå behållaren på skrivbordet . Utse en låda för resten , och gör detta till en leverans låda . Samla gem , sax , klisterlappar , stämplar och andra liknande objekt som var spridda över skrivbordet eller gömt undan i slumpmässig lådor . Gruppera dem tillsammans i små behållare eller investera i en låda arrangör .
4 .
Utse en låda för viktiga papper . Om ditt skrivbord inte har en stor , fil-storlek låda , överväga ett dragspel fil eller ett system med staplade magasin . Märk varje fil på ett lämpligt och specifikt. Undvik allmänna catchall filer-om pappersarbete inte verkar passa in i en av dina märkta filer , är chansen att du inte behöver det . En diverse fil också snabbt blir en catchall för pappersarbete , uppmuntrande oorganiserad vanor .
5 .
Flytta alla filer du kan för att din dator . Använd program som Microsoft Outlook eller liknande program för att mata in viktiga affärskontakter som är antecknade på papper klipp och schema som kan klottrade på ett skrivbord kalender . Du kommer att kunna hitta dem i ett par klick på musen , och eliminera röran . Organisera ditt skrivbord på samma sätt som du in fysisk pappersarbete . Utnyttja märkta mappar så att du kan hitta objekt med ett ögonkast.
6 .
Håll personliga saker till ett minimum . Överväg hängande konstverk på en närliggande vägg eller sätter en favorit bild till en corkboard snarare än att använda en ram på skrivbordet .
7 .
Håll en liten anteckningsbok i närheten av telefonen för att anteckna telefonmeddelanden . Granska anmärkningarna i slutet av dagen , och helt enkelt riva av den bärbara sidan när uppgifterna har slutförts .
8 .
Tillbringa en stund varje dag för att lägga undan inkommande post och fil bort pappersarbete på lämplig plats . Flytta handskrivna anteckningar till din schemaläggare eller kasta dem om de inte längre är relevanta .


Relaterade artiklar


hemlagad sängramen idéer
problem med skum på madrasser
hur man identifierar antika hopfällbara stolar
hur fästa hjul
DIY hem skrivbord
Hur hittar jag avvecklade amerikanska drog möbler ?
hur du återställer glans till ett ljust trä bordsskiva
hur man bygger en tuftade sänggavel
hur du väljer en schäslong
Tips på att köpa läder möbler