Hur man känner igen borrelia

Hur man känner igen borrelia

Borrelia ökar . För varje år fler och fler fall rapporteras . Följande artikel kommer att utbilda dig om hur man känner igen , behandla och skydda mot borrelia

Du behöver : .
bra ögon
Tick Twister /pincett .
Insektsmedel .


1 .
Borrelia är en infektion som sprids av fästingar . Du kan få borrelia genom att bli biten av en infekterad fästing . Borrelia är vanligt i USA . Det kan också hittas i Kanada , Europa och Asien . De två typer av fästingar som sprider sjukdomen är " Deer Tick "och " västerländska Tretåig tick " . .
2
Typiska symptom på Borrelia är : feber, huvudvärk , trötthet och en karakteristisk hudutslag . Om det inte behandlas kan infektionen sprida sig till lederna , hjärtat och nervsystemet . De flesta fall av borrelios kan behandlas med antibiotika , inom ett par veckor .
3 .
Borrelia är vanligast i början och slutet av sommaren , främst göra för att mänsklig aktivitet i dessa månader . Om du ska fältet eller skogen , vandring , jakt , eller camping . Bär ljusa kläder , långa ärmar och byxor stoppade i stövlar . och använda ett insektsmedel .
4 .
När återvänder från fältet , eller skogen kontrollera hela din kropp för fästingar , de föredrar varma områden och kommer att håla snabbt . Om du har en fästing ansluten till din hud, använd fin-punkt pincett för att ta tag i fästingen på platsen för fastsättning , så nära huden som möjligt. Dra försiktigt ut fästingen rakt ut . De gör ett verktyg för detta nu det kallas en fästing twister , bilden till vänster . Enkelt glider under fästingen och vrid . Kontrollera resurserna nedan för länk till dessa och andra utomhusprodukter.
5 .
Placera kryssa i en liten injektionsflaska märkt med offrets namn , adress och datum . Tvätta händerna , desinficera pincett och bita webbplats . Märk din kalender med plats för fästingen fastsättning på kroppen , och allmän hälsa på den tiden. Notera alla ändringar , kan symtom uppträder allt från 3 till 30 dagar .

7 ) Titta på tick- bita plats och din allmänna hälsa på tecken eller symtom på en fästingburen sjukdom . Se till att du markerar alla förändringar i ditt hälsotillstånd i din kalender

tips och varningar


 • bära ljusa kläder
 • använder insektsmedel
 • Kontrollera dina husdjur regelbundet


 • Relaterade artiklar


  hur man hitta begagnade bokhyllor
  hur man sätter keramiska plattor på ett bord
  hur du monterar en nit system
  gör- det - själv pvc utemöbler
  Hur gör jag monterar shermag sängar ?
  hur man kan förebygga myggbett naturligt
  hur ta hand om ett bi sting
  hur man bygger en sänggavel
  vilket syfte tjänar fästingar i ekosystemet ?
  hur man handskas med West Nile- säsong