hur du kan trösta en manet sting

hur du kan trösta en manet sting

Förhoppningsvis, om du någonsin har blivit stungen av en manet , visste du eller någon du var med exakt hur man lugna excrutiating smärta . Om du befunnit dig utan kunskap eller resurser , använda dessa tips till nästa gång man ger sig ut till stranden

Du behöver : .
Kreditkort
Vit vinäger.
Rag /tvättlapp .
Urin.
Ice .


1 .
Ut ur vattnet och på en handduk ( eller solstol , osv . . . ett ställe där det område som ska behandlas är lättillgänglig ) . Medan din skada är fortfarande brännande och stickande känsla , inträffade den värsta av smärtan under själva sticket och lättnad kommer snart din väg . Ta Alvedon direkt om det är tillgängligt för dig.
2 .
använda ett kreditkort ( eller något med en liknande , fast kant ) och skrapa det inflammerade området och tillbaka för att få bort eventuella kvarlevor av maneter tentakler .
3 .
Blöt en trasa eller handduk i vinäger ( röd vinäger är också acceptabelt ) och gäller för det drabbade området. Ättika är ett viktigt steg , det fungerar som en Neutralizer mot de gifter som frigörs vid udden och kommer att ta bort en hel del av smärta du känner . Head to en dusch för att skölja din kropp av. Använd inte tvål på sting ännu.
4 .
kissa i en kopp och häll sedan urinen under de sting . När du använder urin inte agera som en helande agent efter att du har upplevt en manet sting , många rapporterar att hälla urin över sting bidragit till att minska smärtan . Var noga med att skölja bort gång efter urin ansökan .
5 .
fastställa och tillämpa ättika fuktad trasa till sved området igen . Alternativa var femte minut mellan vinäger och is tills du kan se att svullnad och rodnad från STING är klinga av.
6 .
Om du inte ser en markant skillnad i svullnad , passpoaler , och rodnad i sticket efter 24 timmar , gå till en läkare . Du kan ha drabbats av en allergisk reaktion som du behöver för att söka professionell hjälp.

tips och varningar


 • Ägna särskild uppmärksamhet åt sticker på halsen eller bröstet . Stings på dessa områden skulle kunna vara mycket allvarlig (med tanke på närhet till hjärta, lungor , etc ) , särskilt till dem som kan drabbas av extrema allergiska reaktioner på en manet sting .
 • Om du börjar få svårt att andas , börjar blir yr eller svag , eller känsla av förvirring eller desorienterad , kontakta omedelbart professionell vård , man kan ha en allvarlig allergisk reaktion.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper cribs för tvillingar
  hur man gör ett skrivbord med hjälp av ett köksskåp
  hur man får en korrekt diagnos borrelia
  hur man bygger en billig bokhylla
  Hur man naturligtvis avvärja myggor
  riktningar för en bokhylla sänggavel
  instruktioner om hur man monterar en Adirondack stol
  hur man bygger en trä dinett bänk
  stor rumsavdelare idéer
  hur du justerar fästena på en schäslong