hur du tar bort en fästing just nu

hur du tar bort en fästing just nu

Det är sant att de flesta fästingar inte bär diseases. However även om en fastnat i huden inte bära en sjukdom , jag är fortfarande ganska säker på att du vill att det borta! Usch , va ? Det är oerhört viktigt att ta bort fästingen så snart du märker it. Removing fästingen hjälper dig att undvika sjukdomar som borrelia disease. Ticks är ektoparasiter ( utvärtes parasiter ) , som bor Hematophagy på blod från däggdjur, fåglar, och ibland reptiler och amfibier. Okej låter sluta prata och få för att stryka den lilla arachnid .
1 .
Först måste du spetsig pincett för att ta bort en tick. If du inte har pincett , använd inte dina bara hands. Wear några handskar eller täcka händerna med mjukpapper .
2 .
Ta fästingen så nära munnen ( den del som har fastnat i huden ) som du kan. Kroppen av fästingen kommer att ligga över din skin. Make säker på att du inte tag i fästingen runt sin mage . Du kan trycka smittad vätska från fästingen in i din kropp om du krama den .
3 .
nu försiktigt dra fästingen rakt ut tills dess mun släpper din skin. Do inte vrida eller " skruva isär " tick . Detta kan skilja fästingens huvud från sin kropp och lämna delar av sin mun i huden .
4 .
Sätt kryss i en burk fylld med tvättsprit och spara den för senare identifiering vid nödvändigt .
5 .
Nu är det dags att ta hand om din skin. Wash det drabbade området med tvål och water. A mild diskmedel fungerar great. You kan använda en antibiotisk salva , till exempel som polymyxin B sulfat ( t. ex. Polysporin ) eller angick . Sätt lite salva på såret . Salvan kommer att hålla såret inte fastnar i ett bandage .

tips och varningar


 • Om du inte kan ta bort fästingen , ring din doctor. Do inte lämna den där


 • Relaterade artiklar


  Hur gör jag klä köksstolar matsal ?
  hur man behandlar en chigger bett
  DIY hem nöjescentra
  hur du döljer en loveseat
  hur man dödar vägglöss med alkohol
  hur man dödar vägglöss med ånga
  hur man känner igen en nordamerikansk giftorm
  objekt för att säkra din bordduk
  hur du tar bort en fästing från ett barn
  kan återställa antika tall