hur man kan stoppa den klåda av en chigger bita

hur man kan stoppa den klåda av en chigger bita

Harvest kvalster , mest känd som " chiggers " , har en bit att kliar mer än någon annan vanlig insektsbett . Vad värre är , det biter är svårare att behandla än andra , och kan pågå i flera dagar . Efter mycket frustration camping , har jag sammanställt en lista över varje effektivt rättsmedel chigger jag någonsin stött på . Få hjälp nu

Du behöver : .
Ace bandage eller strumpbyxor
Aveeno havregryn bad mix .
Olika vanliga hushållsartiklar.
Olika gemensamma bugg bita behandlingar .


1 .
Om du bara har ett fåtal sandloppsbett kan du börja med gemensamma insektsbett mediciner , liksom Chiggerex , hydrokortison eller Benadryl . Jag har funnit att dessa ofta ger mycket lite lättnad , men det är värt en chans. En mindre kända alternativ är att försöka Icy Hot . Den brännande känsla ofta överväldigar klådan .
2 .
Om du har ett stort antal sandloppsbett eller klåda som inte svarar på vanliga rättsmedel , ofta havregrynsgröt bad är mycket hjälpsam . Aveeno är en utmärkt havremjöl bad . De ger lindring för minst en timme eller två , och är bra precis innan sängen, eftersom det är svårt att sova när du kliar .
3 .
Om havremjöl bad inte hjälper , eller när de hjälper men inte tillräckligt länge , så det bästa du kan göra är att linda in ACE bandage hårt runt de drabbade områdena. Detta är det mest effektiva sättet jag någonsin hittats, och du aldrig läst om det . Du kommer att se lite löjligt , men det är värt avvägning .

tips och varningar


 • Om du fortfarande ute i skogen och inte har tillgång till alla behandlingar , täcka biter med våt lera och låt det torka . Detta håller luft från att strömma över bett och förvärrar klådan .
 • Det är en fullständig myt att chiggers håla under huden och måste kvävas med nagellack eller utbränd . Den klåda orsakas av kemiska de injicerar i huden för att härda det att göra en sorts dricka " strån " . Den " strån " är den röda du ser-. inte en kvarleva av en chigger
 • Om du har många biter-tiotals av dem-det är bäst att undvika att använda rättsmedel som Chiggerex , hydrokortison, eller Icy Hot . Du ska inte sprida dem över stora delar av kroppen .
 • Motstå frestelsen att bränna eller skålla bettet . Det stoppar klåda tillfälligt , men vanligtvis orsakar bit blister och bli infekterad .
 • Se till att du tvätta bort en kemikalie innan en annan . Du kan prova Windex , tandkräm , hårspray och nagellack-alla vanliga rättsmedel-. men ingen av dem har någonsin arbetat för mig


 • Relaterade artiklar


  tips om rengöring lädersoffor
  Hur du tar bort klådan och bränna av myra biter
  hur du flyttar möbler på glasunderlägg
  hur man bygger ett steg pall för barn
  hur du tar bort en fästing
  kommer salt döda loppor ?
  hur man känner igen symtomen på Rocky Mountain spotted fever
  den bästa fällbara skinnfåtöljerna
  hur man väljer viktorianska möbler
  Hur man använder en DURABOND golv lastbryggan till kakel en bordsskiva