hur man ska behandla en manet sting omedelbart

hur man ska behandla en manet sting omedelbart

En manet sting gör ont . Jag är inte bara förmedla den informationen , jag vet säkert som jag var stucken av över tjugo maneter i Cabo San Lucas bara ett par år tillbaka på toppen av min fot .

Även om du kan knappt se maneter i vattnet flytande längs du kan säkert känna dem när deras tentakler fäster på huden och det börjar göra ont.

Här är stegen för att se till att din maneter sting slutar illa .

Du behöver :
Jellyfish sting
. behandling .


1 .
Det första steget , som är det viktigaste är att se upp för maneter . I Stilla havet , där moln av maneter regel stränderna har årstider då maneter tvätta upp på stranden . Fråga lokalbefolkningen om detta är och vara betydligt försiktig när du är runt den tiden på året .
2 .
När du är stungen av en manet , inte tillåter dig själv lusten att omedelbart starta klåda det . Även om du inte känner smärta vid första (det kommer att vara klåda ) anledningen till att du inte vill kliar det är smärtan kommer att spridas som klåda släpper giftet ytterligare .
3 .

steg omedelbart i havet vatten eller ättika för att tvätta bort såret där du stungen av en manet . Därigenom kommer giftet att omedelbart släppas och inte vidare dig obekväm känsla . Vad du än gör , använd inte sötvatten , eftersom detta kommer att ytterligare frigöra giftet .
4 .
Ta några Asprin eller ibuprophin om du har ont . Vanligtvis maneter svider ont så du måste kontrollera att smärta . Du kan dock konstatera att två Asprin tar udden av och din dag fortsätter .
5 .
Se en läkare omedelbart om svullnad blir avsevärt om . Även om du kanske har sliht svullnad , bör detta gå ner när giftet har tvättats bort lämnar ett litet hål där tentakel var bifogad ( inget är för märkbar , men du kan berätta . )


Relaterade artiklar


hur att rekonditionera en slaktare block bord
hur du tar bort en fästing
hur man gör höga topp tabeller
hur man dyka upp igen ett biljardbord
hur man hittar individuella omslag för ett uppdrag stil soffa
anvisningar för målning rottingmöbler
enkel sänggavel idéer
de typer av databord
behandlingar för ant bites
hur man undviker bandmaskar