hur man ska behandla ett bett av en orm

hur man ska behandla ett bett av en orm

De flesta ormar är inte giftiga och det enklaste sättet att berätta om orm som har bitit dig är giftig är att kontrollera såret . Om bettet är torrt då ormen inte in några giftet och du kan vara säker , även om det kan vara smärtsamt , det är inte giftig eller det utvinns en så liten mängd gift man är i någon fara .

Även att bara vara 99% säker på är dock inte tillräckligt. Du bör alltid komma till en läkare ASAP efter att ha blivit biten av en orm . Om möjligt märker så mycket detaljer om ormen som möjligt så att du kan beskriva det senare . Mer än sannolikt kommer läkaren att bara gälla antibiotisk salva och råder dig att titta på det i några dagar , men det är ändå bättre att få den kontrollerad av en fackman. Under tiden . . . . . .
1 .
Försök inte att skära dig själv och suga ut giftet . Mer än troligt att du bara kommer att orsaka dig mer smärta och kommer att få ut mindre än 5% av gift i alla fall, inte nog att göra något gott . Kompressorer är också en gammal fruar berättelse som inte fungerar .
2 .
Håll dig lugn, och om möjligt , stanna kvar . Du bör försöka hålla området kring bettet under huvudhöjd när du sitter bromsa giftet : s körhastighet . Om du måste flytta , gå , kör inte eller du kommer bara få giftet i ditt blodomlopp snabbare .
3 .
Om möjligt skenan området för att hjälpa till att stoppa muskelsammandragningar som spred giftet snabbare . Du kan använda något som är praktiskt som är fast , inklusive trädgrenar .
4 .
Använd inte en genomblöt biten området i isvatten , är gift ofta temperaturkänsliga och få det kallt kan faktiskt orsaka mer allvarliga skador.

tips och varningar


 • inte panik , även om ormen är giftig det är liten chans att faktiskt dö av bettet .


 • Relaterade artiklar


  Fakta om broyhill körfält la - z - boy möbler
  hur isär loftable sängar
  hur man klä trä
  hur du tar bort fästingar från hundens kropp
  hur man klä sleeper soffor
  lagring bänk planer diy
  hur du väljer en fasthet minne skum madrass
  hur man kan stoppa klåda från myggbett
  vad är en vikbar bar ?
  utanför eldstaden idéer