hur man städa upp efter ett alkaliskt batteri som läcker rost

hur man städa upp efter ett alkaliskt batteri som läcker rost

Produkter som använder alkaliska batterier bör inte lämnas oanvända i extrema temperaturer. Batteriet kan läcka och orsaka rost , vilket kan skada produkten , om det är en ficklampa , kamera , eller ens en leksaksbil . Läcker från batteriet är kaliumhydroxid , som stelnar så fort den utsätts för atmosfären . Det hindrar färska batterier från drift av enheten och kan vara farligt för huden

Du behöver : .
Limejuice
Vinäger.
Vatten.
Bomullspinnar.
Rengöringsduk.
Fön.


1 .
Ta ut batterierna ur enheten och kassera dem . Se till att du inte får något av materialet på huden om läckan är fortfarande i flytande form .
2 .
Blanda en lika stor andel vatten och ättika eller vatten och limejuice . Tanken är att få en sur lösning för att rengöra korrosion .
3 .
Använd en bomullspinne eller en ren trasa för att badda lösningen på korrosion . Vad du använder beror på storleken av det område som ska rengöras , men i de flesta fall kommer en pinne räcker . Använd en tandborste på de ytor som är lite större och har envisa korrosion fläckar efter applicering av lösningen .
Var försiktig med överflödig lösning att köra in i en batteridriven enhet --- du kan skada enheten .
4 .
Använd en hårtork inställd på sval torka ut mindre utrymmen eller en ren trasa för att torka ut eventuell fukt . Aldrig in nya batterier om inte produkten är helt torr .
5 .
Kör vatten över huden i ca fem minuter att helt rengöra huden om den har kommit i kontakt med rost . Kaliumhydroxid kan vara mycket farligt för ögonen och kan bränna huden .

tips och varningar


 • Kolla märket på det alkaliska batteriet . Vissa större företag erbjuder service för sådana läckor eller ge råd för att hantera ett särskilt dåligt läcka .
 • Om du installerar batterierna åt fel håll , de kan läcka . Se till att installera batterierna i enlighet med nätet i batterifacket. Uppsikt över sina barn när de installerar batterier för att se till att de installerar dem på rätt sätt .


 • Relaterade artiklar


  hur ska rulla sängar konstruerad?
  hur man bygger en 8 - av -12 - tums ram för en projektionsduk
  hur fläcken möbler mörka
  hur man gör akut möbelrengöring
  hur du redigerar en hel säng till Queen
  hur man gör en rustik bord matsal
  hur man ska behandla ett bi sting med två ingredienser
  typer av läderklädsel
  hur repell insekter med pepparmynta olja
  hur man hälla kåda på en bordsskiva