kryssa bort tips

kryssa bort tips

Fästingar är ett av de fulaste skadedjur vi möter . Fästingar lever på blod , är sjuka och kan gå för lång tid obemärkt . Fästingar kan bifoga till människor eller husdjur . När du hittar en fästing , följa några grundläggande steg för att ta bort det

Du behöver : .
Tick motbjudande
. Kläder med bock motbjudande .
Fäktning .

Använd Sharp pincett

Ta inte bort fästingen med bara händer . Använd pincett och slitage latexhandskar . Med pincett , ta fästingen på sin närmaste del på din kropp . Detta är vanligtvis sitt huvud , som fästingen använder för att gräva i och foder .

Kläm inte eller Twist

När du har ett fast grepp om fästingen , ta tag i den och dra försiktigt ut den rakt upp . Kläm inte på fästingen , vilket kan pressa ut vätska tillbaka till blodet . Vrid inte fästingen eller dra för häftigt eller kan du lämna sitt huvud in i huden .
När du tagit pricka av , se till att kroppsdelar är intakta . Kontrollera om munnen , och inspektera din hud att se om några delar blev kvar . Använd en antiseptisk att tvätta området där fästingen har lämnats in .

Kassera

Kassera fästingen . Placera den i en lufttät behållare och förvara den där under ett par veckor om du behöver identifiera en sjukdom om du blir sjuk efter kontakt med fästingen . Annars hålla sig borta från kontakt med fästingen innan du kasta bort det .


Relaterade artiklar


hur man klä möbler matsal kuddar rum stol
hur man kan förebygga eller behandla och insektsstick från insekter och spindlar
exotiskt trä färger
hur man byter fjädrarna i en stol
Hur identifiera insektsstick allergier
idéer för målning bänkar
hur man gör en böna väska stol täcka
futon täcka idéer
diy picknickbord planer
typer av kudde fyllning