kvalster som lever i en människas hår

kvalster som lever i en människas hår

Ett kvalster som kan lägga 25 ägg på en enda mänsklig hårsäck lever 14-18 dagar , och är vanligt bland människor kan låta som en epidemi . Eftersom kvalster inte utgör ett allvarligt hot är de helt enkelt tänkt som en del av livet , oavsett hur irriterande tanken på att ha kvalster kan vara

Fakta

Demodex kvalster är de vanligaste kvalster att vara närvarande i människohår . De kvalster lämna sina hem i feta säckar under huden som hårsäckar fram. Den vanligaste platsen för kvalstren att bo är på ytan i ansiktet och i hörselgången , men de kan leva i någon hårsäcken på sin värd . I allmänhet vet folk inte att de har kvalster , och inte heller påverkas negativt av dem .

Identifiering

Den vanligaste typen av kvalster som lever i människors hårsäcken är follikeln kvalster ( Demodex folliculorum ) . Enligt djurliv Resurs , Demodex varierar från 0 . 00. 394 till 0,0178 inches lång , har ett huvud som är " helt avskilt från kroppen ", och "åtta stubbe-liknande ben med klor . " Demodex har små , vassa mun funktioner som används för att äta skinnet av dess mänsklig värd . Den mite rör sig sakta på huden och i första hand hålor och reser över sina värdar på natten .

avtalsslutande Kvalster

kvalster är vanliga och finns överallt där människor lever . Kvalster är vanligare hos äldre individer , men kan finnas inom folliklar av någon person . Normalt är kvalster kontrakterade genom att komma i kontakt med en annan person som har kvalster . Andra sätt att smittas av kvalster inkluderar kontakt med smittade kläder eller sängkläder . Eftersom Demodex kvalster är så utbredd och oftast inte orsakar några skador på sin värd , är det inte nödvändigt att behandla eller utrota kvalstren .

Effekter

Det faktum att de flesta människor inte vet att de har kvalster är bevis på att Demodex kvalster har liten skadeverkningar på sina värdar . Bortsett från möjligen bidra till svarta huvuden och acne på huden , inte Demodex kvalster inte skada människor . Den enda hypotes sjuk effekt som enskilda personer kan bli avtalsslutande från Demodex kvalster är rosacea , men länken är inte helt etablerad . Men när Demodex kvalster överföring till djur som de kan orsaka röd skabb som kan vara mycket smärtsamt för ett husdjur . Red skabb kan orsaka allvarliga hudinfektioner som kommer att kräva behandling.

Förebyggande /Lösning

Eftersom tanken på att vara värd för parasitmaskar är irriterande för många människor, är behandling för kvalster något som många anser . Men bortsett från god hygien och exfoliera huden , det finns ingen rekommenderad behandling för Demodex kvalster . Men om rodnad eller hudirritation , kan behandlingar som används för att behandla skabb och andra kvalster förskrivas av hudläkare .


Relaterade artiklar


Så för att lindra spindel bita smärta
sand loppa behandlingar
Hur tar jag bort hylsan på min strand paraply ?
diy bokhylla planer
använder för ryska olivträ
hur man köper cribs för tvillingar
hur man bygger en egen rustika träbänk
hur man undviker en haj attack
möbler byggprojekt
information om madrass kvalitet