maneter sting avhjälpa

maneter sting avhjälpa

Maneter är frisimmande varelser som lever i alla jordens hav . Du kan även hitta dem i vissa sötvatten platser . Dessa intressanta djur har en kraftfull sting . Om någon borstar upp mot en manet eller steg på en som ligger på stranden , kunde han få stucken . Det finns några saker du kan göra för att lindra smärtan av en manet sting

. Äppelcidervinäger

Motstå frestelsen att tvätta av kroppen som var stucken med tvål och vatten . Istället få lite äppelcidervinäger och generöst häll den över din kropp . Den äppelcidervinäger kommer att neutralisera giftet och förhindra ytterligare skador. Lämna äppelcidervinäger på din kropp i minst 10 minuter .

Beach Sand

Kasta sandstrand på det område som var sårad. Det kan gå rätt över äppelcidervinäger . Sanden på stranden kommer att locka ut de gifter som redan finns i din kropp. Håll strand sand på kroppen i minst 10 minuter . Men inte gnugga sanden i området .

Varmvatten

I ditt sjunka, få lite vatten så het som du kan stå ut med det utan att det så varmt att du kommer att bli bränd. Häll vattnet över hela kroppen för att ta bort sanden och äppelcidervinäger . Detta kommer att förhindra ytterligare skador. Efter detta steg behöver du bara utföra lite underhåll tills smärtan helt försvinner .

Aloe Vera Gel

Använd aloe vera gel på den del av kroppen maneter stack . Aloe vera är känt för sina läkande egenskaper. Denna gel kan hjälpa till att snabba upp din läkningsprocessen med en dag eller två . Du kan tillämpa den så ofta du vill eftersom det är helt naturliga och helt säker .

söker medicinsk behandling

Vissa maneter svider kan vara ganska allvarligt . Du kommer att behöva söka läkarvård för dessa . Symptomen kan vara : illamående eller kräkningar, diarré och kramper . Också ha en läkare titta på din udd om du börjar känna dig svag eller stel. Det finns två symtom som kan förekomma som skulle kräva att du ringer 911 . De är svårt att andas och blödning från det smittade området som inte kommer att sluta . Vänta aldrig att få dessa behandlade symptom . De kan vara livshotande .

Varning

En vanlig myt kring maneter svider är att använda urin kan stoppa sting . I själva verket urin faktiskt kan orsaka ännu mer sveda celler att släppas . Detta skulle orsaka mer smärta , inte befria den . I bästa fall kan du ha tur och inte ha urin göra något alls . Sammanfattningsvis kommer urin inte hjälpa dig om du får stungen av en manet .


Relaterade artiklar


DIY : billiga sänggavlar
hur man bygger en enkel trästol
hur man identifierar en spindel bita
hur man klä en Ethan Allen wing- back stol
hur att behandla och förebygga bug bites
steg för steg instruktioner för att bygga en trä bänk
hur man bygger möbler Adirondack gräsmatta
hur man gör PVC-rör möbler
hur man klä sleeper soffor
Så för att lindra ett bi sting med ett hem åtgärda