material som används för att städa upp efter oljespill

material som används för att städa upp efter oljespill

Olja finns i många varianter . Matolja och motorolja är två av de vanligaste oljorna som finns i hus och garage . Dessa poster kan skapa svåra fläckar på mattor , kläder och betong . Många material lyckas ta bort oljespill från nästan alla underlag.

absorberande material

Det första materialet på rengöring oljeutsläpp av alla slag är ett absorberande objekt . Objekt som bakpulver , majsstärkelse eller kattsand är utrustade frikostigt över spilld olja och får sitta för inte mindre än 15 minuter , men helst i flera timmar . Dessa material absorberar en del av oljan , vilket kommer att göra borttagningen lättare . Efter den tilldelade tiden , ta bort absorberande material genom att antingen sopa med en kvast i en sopskyffel eller dammsuga .

Förtvätt Fläckborttagning

En förtvätt fläckborttagningsmedel kan hittas i tvättstugan avsnittet på lokala livsmedelsbutiker och varuhus . Denna kommersiella produkt fungerar genom att gnugga direkt på kläder fläckar och kan hjälpa till med matlagning och motorolja . Låt förtvätt fläckborttagningsmedel att sitta på kläder i 15 minuter och tvätta kläder på den varmaste inställningen tillåts för att vissa tyger .

trinatriumfosfat

Trinatriumfosfat eller TSP är ett kraftfullt rengöringsmedel. Detta material används för att ta bort spill motorolja från betong genom att blanda 1 dl TSP med 1 gallon varmt vatten . Skrubba lösningen i betong med en hård borste tills du har tagit bort alla spår av oljeutsläpp . Om du efter skura motorolja är fortfarande närvarande , häll TSP lösningen på området och låt det sitta i 30 minuter och fortsätter skura . När du har tagit bort alla spår av olja från det konkreta , skölj området med hett vatten och låt lufttorka .

Heavy Duty Flytande tvättmedel

Ett annat material för att ta bort oljespill från tyg är tunga flytande tvättmedel . Innan du börjar med tvättmedel , skrapa så mycket av oljan från kläder med en plast skrapa eller smörkniv . Tillsätt några droppar av tunga tvättmedel direkt på oljeutsläpp och arbeta in i tyget genom skrubbning med en mjuk tandborste . Låt tvättmedel att sitta på kläder i flera minuter och sedan tvätta med tunga tvättmedel på den varmaste inställningen tillåts för det tyg .


Relaterade artiklar


Hur gör jag rent Duro - mocka möbler ?
hur man gör en myggnät
hur man håller myggen från att bita dig
hur du tar bort en fästing
hur man bygger en arbetsbänk med hyllor
skinnsoffa kudde reparation
hur man sätter keramiska plattor på ett bord
hur du tar bort fästingar från människor eller husdjur
typer av slå ner garderober
hur man väljer konsol tabeller