noseeum bita behandling

noseeum bita behandling

Det verkar konstigt att en bugg tillräckligt liten för att kallas en noseeum ( sandflea ) kan ha en bit som kan orsaka problem . Noseeums har vassa bita delar, och deras bett är smärtsamma omedelbart , till skillnad från en mygga , där du kanske inte märker att du har blivit biten . Noseeums tenderar att bita en masse , eller samma biter flera gånger . Det är typiskt att bli biten ett dussin gånger eller mer på en ganska liten del av exponerad hud , och biter oftast ytterst kliande

Behandla Itch

Den stora faran med noseeums är att du kan ha många biter på ett relativt litet område av kroppen , till exempel dina armar och underben , om de blottlades när noseeums var ute . Eller om du var klädd i en baddräkt , kanske du har en stor mängd biter över hela kroppen . Den biter kan klia mycket värre än myggbett , och om du har flera i samma område , kan klåda vara intensiv . Scratching kommer att göra det värre , så försök svårt att inte klia . Använd den starkaste lokalsmärtstillande du kan hitta , och överväga att ta en muntlig smärtstillande också . Leta efter en gel , kräm eller spray som innehåller en aktuell smärtstillande och en ingrediens som kommer att behandla orsaken till klåda , till exempel kortison eller ett antihistamin . Ett oralt antihistamin kan vara i sin ordning om klåda är särskilt oacceptabelt .

Akta Infektion

Tilltugg kan bli infekterade. Rengör alla öppna blåsor med väteperoxid och sätta antibiotisk salva på dem . Om de fortfarande kliar , leta efter antibiotisk salva som även behandlar smärta, eftersom den lokalsmärtstillande som är avsedd för smärta kommer också att hjälpa klåda .

Se upp för eventuella komplikationer

Det finns många arter av små bitande insekter runt om i världen . De flesta kommer bara orsaka irriterande betten som kliar , men vissa kan överföra farliga sjukdomar . Om du får feber eller öppna sår , rådfråga en läkare och se till att du berätta för henne om noseeum biter .

Förebyggande

När du har drabbats av en episod av flera noseeum biter blir du motiverad att hålla att det händer igen . Noseeums komma ut i skymningen och tenderar att vara mer aktiv igen i gryningen , och de gillar områden nära vatten . De kan ofta komma genom fönstret skärmar , men du kommer att bli mycket större risk utanför . Lights locka dem , så håll dem , och bära kläder som täcker huden . Använd en bugg myggmedel som innehåller DEET . I din egen gård , kan du hindra dem från avel genom dumpning ut några containrar som samlar vatten och behandla någon stående vatten eller pölar med en insekticid .


Relaterade artiklar


hur du återvinner en vattensäng madrass
hur man använder myggnät
hur man skapar en baldakin look utan en sänggavel
hur man bygger nonported lådor MTX högtalare
tätheten av ett minne skum madrass topper
madrass specifikationer
instruktioner för Jardine spjälsäng
afrikanska stilar för mönstrade kuddar
Hur tar jag bort stearin från ett trä katter?
schäslong stilar