sjukdom som orsakas av hundbett

sjukdom som orsakas av hundbett

Hundar är i allmänhet ofarliga , men skador och dödsfall regelbundet förekomma på grund av hundbett . Om du är biten av en hund , är det viktigaste att göra för att rengöra såret så snart som möjligt , och hålla den så ren som möjligt tills det läker

rivsår och blåmärken

De vanligaste skadorna till följd av en hund bita är ett skärsår och blåmärken . Detta sker genom påverkan av bettet . Uppsök läkare om du inte kan stoppa blödningen eller om såret inte läker normalt .

Infektion

Den vanligaste infektionen är Pasteurellosis , vilket sker på grund av en bakterie som finns i munnen av alla hundar . Om ditt sår är rött eller svullet , eller mer smärtsam än normalt , kanske du har en infektion och bör söka läkarvård .

Brott

En annan vanlig skada är fraktur . Ben kan bryta från trycket av bettet eller på grund av hunden knackade ner dig när bita dig . Brutna ben bör ses av en läkare så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skada .

Rabies

Rabies är ett virus som infekterar hundar och kan överföras till människor . Om du är lite av en hund , be ägaren att se sin rabiesvaccinering certifikat . Om hunden inte har en aktuell rabiesvaccinering bör du söka vård omedelbart .

skallskador

Huvudskador är också vanligt , särskilt i små barn som sannolikt är lite i ansiktet och /eller huvud . Om ett barn lider trauma mot huvudet på grund av en hund bita , bör han få snabb medicinsk hjälp.

Post Traumatic Stress Disorder

Många människor lider av posttraumatisk stressyndrom efter att ha blivit attackerad av en hund . Om du har problem att klara av din erfarenhet är det bäst att prata med en läkare för att få råd för att hantera .


Relaterade artiklar


hur man kan jämföra olika typer av madrasser
hur man använder tapet för att dekorera möbler
hur fästa hjul
hur man gör en låda med en vals
hur man bygger en bokhylla hörn dator
hur man mäter en soffa för ett omslag
hur man kan bli av vägglöss hemma
DIY : inbyggd bokhylla
hur man identifierar en skallerorm
modern diy hyllor