tick behandlingar

tick behandlingar

Fästingar kan utgöra en hälsorisk för människor och husdjur . Fästingar biter i en värd och suga ut blodet för att få näring . Under denna bita kan fästingar infektera en värd med sjukdomar och bakterier . Förstå kryssa behandlingar hjälper dig att skydda dig själv och ditt husdjur från oönskade biter

Använd handskar

alltid handskar under fästing behandlingar . Detta kommer att skydda huden och motverkar fästingen från att bita dig när du tar bort . Handskar kommer också att hålla dig från att sprida bakterier från fästingar till andra runt omkring dig tills du har haft en chans att tvätta och desinficera händerna .

undvika ytterligare Tick Sekret

Du kanske har hört att du kan sätta en het match , gnugga alkohol eller ens nagellack på fästingar före borttagning . Använd inte dessa metoder eftersom fästingen kommer att gräva djupare in i huden och kan utsöndrar extra bakterier i värden. Metoderna kan också skada den person eller husdjur du försöker hjälpa till.

bort huvudet på fästingen

En knepig del av fästingen behandling är att säkerställa huvudet av fästingen har försvunnit helt. Undersök huden där fästingen har tagits bort . Kontrollera om en liten fördjupningen i huden . Använd en penna och rita en liten cirkel runt bettet området . Kontrollera området dagligen för utslag , svullnad eller rodnad . Kontakta läkare omedelbart om det blir en reaktion eller om det finns någon liten fördjupning i huden . Endast en läkare ska ta bort fästingen huvudet om kroppen har lossnat .

dra rakt ut

Dra fästingen rakt ut från huden med en pincett . Turning eller vrida fästingen med fingertopparna eller pincett gör att kryssa för att ytterligare bädda in i huden och kunde slita kroppen bort av fästingen och lämna huvudet i huden . Som kan orsaka infektioner och ytterligare irritation .

Kasta Tick

Du ska inte bränna eller klämma en fästing att förfoga över den . Spola fästingen i toaletten om du inte tror att du har en reaktion på fästingen . Om så är fallet , placera kryssa i en liten burk och tätt stäng locket . Du kan sedan visa burken med din läkare för att identifiera typen av fästingen som bet dig eller ens testa för sjukdomar som borrelia .


Relaterade artiklar


hur man bygger en bänk yoga backbend
symptom på en säck spindel bita
hur man gör en laminerad dekorativ topp bord av trä
Hur reparerar jag och fyller en antik schäslong ?
vad som kan användas som en matta under ett skrivbord stol ?
Hur konvertera en byrå till en TV-ställ
hur man behandlar en sting från en brännässla
Hur identifiera ett bi sting allergi
historia Simmons sängar
hur man klä en skrivbordsstol