hälsa riktlinjer för rengöring mögel

hälsa riktlinjer för rengöring mögel

För de människor som är känsliga för mögel , kan exponering orsaka allergiska symtom som rinnande näsa , rinnande ögon , pipande andning och hudutslag . Det bästa defensiva mot mögel är förebyggande. Tyvärr har många gånger är det omständigheter som ligger utanför din kontroll, som kommer att producera en panering grund för mögel . När formen är fläckig , måste du ta itu med det omedelbart och på ett säkert herrgård

Rengöring riktlinjer

Blanda inte blekmedel och ammoniak med varandra eller med någon annan rengöringsmedel . Om du gör det kommer att producera giftiga rökgaser . Vid rengöring mögel , öppna alla fönster och dörrar för att möjliggöra ändamålsenlig ventilation och luftflöde . För att förhindra inandning av mögelsporer , bär ansiktsmask. Dammask kan köpas i byggvaruhus i landet . Även slitage icke- porös handskar för att hålla händerna från att komma i kontakt med mögel och bära skyddsglasögon . Om du har utsatts för mögel , tala med din primärvårdsläkare. Han kommer att kunna hjälpa dig att bestämma vilka åtgärder som eventuellt bör vidtas .

Mold Förebyggande

För att förhindra mögel från att ta över ditt hem bort eller ersätta någon mattor eller stoppning som blivit blöta . Låt aldrig blöta stanna i ditt hem. Använd en våt /torrdammsugare för att suga upp vatten som kan ha dränkts in i mattan . Använd kakel eller trägolv i badrum och källare , inte matta . När dödande badrum , använda rengöringsmedel som innehåller mögel mördare att ta hand om mögel innan han börjar växa .

och mögel borttagning

Det finns flera olika metoder för att rengöra mögel . Ammoniak kan användas för att rena bort mögel av utemöbler . Blanda en kopp ammoniak med 1 /4 kopp bakpulver , 1 /2 kopp ättika och en liter varmt vatten . Torka av utemöbler ner med blandningen använder en gammal trasa eller svamp . När du är klar , skölj möbler med rent vatten och torka torrt .

Om mögel eller mögel har börjat bilda på din duschdraperi kasta den i tvättmaskinen med två badlakan . Tillsätt 1 /2 kopp bakpulver till tvättmedel och ligger på den milda cykeln . När sköljningen startar , tillsätt 1 /2 kopp ättika . När tvättmaskinen är klar , ta duschdraperi ut och låt rinna torr .

Blanda lika mängder blekmedel med vatten och häll i en sprayflaska . Spray bruket mellan dina brickor med blekmedel -vattenblandning och låt sitta i ca 15 minuter . Använd en gammal tandborste att skrubba fogarna . Detta kommer inte bara ta bort mögel , det kommer också att göra bruket vitare .

Om din dusch mattan har blivit angripet av mögel , dränk den i 1 /8 kopp av lut med en liter vatten i fyra timmar . Skölj väl och placera mattan tillbaka i din dusch .


Relaterade artiklar


hushåll hälsa tips
Arts & Crafts : stilar möbler och dekorationer
hur man ska behandla skabb - hälsa guide
hälsa riktlinjer för rengöring mögel
Clorox våtservetter hälsa och säkerhet
hur man använder lavendelolja för hälsa
hur man kan anpassa temperaturen varmvattenberedare för hälsa och energieffektivitet