typer av gungstolar

typer av gungstolar

Gungstol teknik har expanderat en rättvis bit ända sedan Whistler 's Mother . Det finns några grundläggande typer av gungstol , som alla kan utformas till en viss stil eller byggda i olika material . Några vanliga typer av gungstol inkluderar Mission , Danish Modern och plysch . Vanliga byggmaterial räknas trä , vide och PVC , med kuddar från tyger , läder eller vinyl .

Traditionell Rocker

En traditionell gungstol stenar fram och tillbaka på krökta ben. Fördelar med en traditionell gungstol inkluderar kostnader och hållbarhet . Den enkla konstruktionen gör denna typ av rocker billigare än andra stolar , och avsaknaden av rörliga delar håller brott till ett minimum . Nackdelar med en traditionell rocker innefattar brist på flexibilitet och i vissa fall . utrymmesskäl

Glider Rocker

ett segelflygplan rocker använder en serie hävstänger och vridas för att flytta fram och tillbaka på en platt yta , snarare än i en båge . Den platta rörelseomfång tar upp mindre plats än en traditionell rocker och anses mer bekväm av många . På nedsidan , på grund av mekaniska komplexitet , segelflygplan rockers är dyrare och mer benägna att gå sönder än traditionella rockers .

Spring Rocker

Dessa stolar svänga fram och tillbaka i en båge som traditionella rockers , men använder en uppsättning av monterade fjädrar för att orsaka den gungande rörelsen . I de flesta fall är de fjädrar som finns inuti en ruta vid basen av stolen , snarare än exponerad och tillgänglig för att fånga fingrar och husdjur . Våren rockers är mycket hållbara och kan vara billigare än segelflygplan rockers . De är dock ofta kraftigt stoppad och vadderade , som kan driva kosta upp igen.

Sväng Rocker

glider och våren rockers kan ha en lekare mekanism (som finns i en kontorsstol ) tillkommit, för att gunga på ett andra plan rörelse . Detta innebär mer komfort och flexibilitet för stolens passagerare , men det gör stolen så mycket mer komplex . Större komplexitet betyder oftast högre kostnad och ytterligare en del av stolen som kan gå sönder .

Reclining Rocker

Vissa segelflygplan eller våren rockers kommer med en liggande funktionen . Genom att släppa en hake , kan passageraren luta ryggstödet till en eller flera avslappnad positioner . Ofta släpper denna fångst inaktiveras gunga funktionen för att undvika alltför starkt och overbalancing bakåt . Liksom svivel rockers gör den här funktionen stolen mer bekväm och flexibel , men ökar kostnaderna och minskar hållbarhet.


Relaterade artiklar


möbelsnickare verktyg
hur du tar bort en HON låda arkivskåp
hur man bygger egna nöjescenter planer
hemgjord full storlek våningssäng
Hur konvertera en dubbel säng i en loftsäng
hur du gör din egen king size- huvudgavel
hur ta hand om läder möbler
hur man kan bli av termiter i en byrå
hur man skapar och bygga din egen bokhylla - steg 5
hur man målar nyckfull möbler