hur man rengör mögel från en soffa

hur man rengör mögel från en soffa

Mögel kan ha en fruktansvärd lukt och förstöra din soffa . Om din soffa har utsatts för fukt , mögel kan bli ett verkligt problem. Mögel behöver precis rätt mängd av temperatur , fukt , syre och näringsämnen för att växa . Det kan ha negativa effekter på din hälsa . Människor som har utsatts för mögel har visat allergiska reaktioner , andningsproblem och infektioner . Att bli av med mögel på soffan kan förhindra dessa problem

Du behöver : .
Skyddande ansiktsmask
Broom.
Vakuum.
Vatten.
Tvättmedel.
Bleach.
Svamp.
Tyg.
Späd alkohol .
Färg-säker blekmedel .


1 .
Avlägsna lös mögel genom att borsta soffan med en kvast . Du kanske vill göra detta utomhus . Använd en skyddande ansiktsmask så att du inte andas in mögelsporer .
2 .
Använd en HEPA-certifierad vakuum för att rengöra det drabbade området i soffan och suger upp mögelsporer . Kasta vakuum påsen så att mögel inte växer där senare .
3 .
Blanda vatten med lite diskmedel . Lägg till färg-säker bleka om tvättmedel du använder inte innehåller ammoniak.
4 .
svamp möglig området lätt med vatten och diskmedel blandning .
5 .
Torka av möblerna med en fuktig trasa som har doppad i utspädd alkohol ( en kopp denaturerad alkohol till en kopp vatten ) om mögel kvarstår. Du kan också prova en blandning av blekmedel ( u00BC tesked blekmedel till en kopp vatten ) . Om din soffa har någon annan färg men vitt , använd en färg-säker bleka , även då , testa det först på ett dolt område av soffan för att se om det påverkar färgen på soffan tyget .
6 .
Torka soffan . Placera den i ett mycket ventilerad plats där den kan torka snabbt , inom de första 24 timmarna . Detta kommer att förhindra mögel från att växa igen .


Relaterade artiklar


idéer för källaren möbler
hur du skyddar din soffa från hundhår och smuts
handledning om hur man gör en vadderad sänggavel
hur du håller din madrass cool
stilar av kärlek platser
hur man gör en skum stol
hur att ordna egna hyllor på väggen
våningssäng säkerhet
hur man sätter sängens på en järnsäng
hur man bygger sängar ceder log