hur man böja faner

hur man böja faner

Faner är tunna skivor av fint trä tillämpas i lager på ytan av en annan trä . Syftet med fanér är att täcka ett sämre trä med en överlägsen trä , ibland för en dekorativ effekt och ibland för att skydda bit under . Beroende på vilken bit du vill täcka med fanér , kan du behöva böja faner att helt täcka träbiten under . Innan du böja trä , ska du gå till järnaffären och plocka ut faner som du gillar

Du behöver : .
värmekälla.
Container.
Slang.
Box.
Beslag.
Klämmor.
Laminering lim .
Såg .


1 .
Köp formar och formulär innan du börjar böja faner . Anledningen är att nya böjd faner måste sättas i ett formulär eller mögel omedelbart efter böjning . Detta är det enda sättet att få böja eller form för att stanna . Du kan köpa en mängd olika former och formar i olika storlekar i de flesta järnaffärer .
2 .
Skaffa en ånglåda till ånga böja faner . De bästa ånga lådor är tillverkade av trä . Anslut en gummislang till rund öppning på behållaren och den andra änden till en värmekälla . En idealisk värmekälla för att göra ånga är en tekanna . Du kan köpa ett kit ånglåda i de flesta järnaffärer . Satsen kommer med boxen och gummislang.
3 .
Fyll lådan med ånga genom att ansluta slangen . Som ånglåda värmer upp , låt ånga för att täcka träfanér . Sakta böja faner till den form du vill använda händerna, och klämma dem på plats i myllan .
4 .
Bend laminerat trä faner med en blankett . Köp tunna stycken av trä som kommer att se bra ut med dina möbler . Sprid lim på bitarna och tryck två band tillsammans . Vänta tre timmar , och placera virke i form . Då klämma bitarna på plats . Trimma träbitar till önskad längd med hjälp av en såg .

tips och varningar


 • Använd handskar när du arbetar med värme och heta ytor .
 • Var villig att experimentera med böja trä faner , varierande tid och mängden värme för att få de resultat du vill .


 • Relaterade artiklar


  hur reparera en stol söndersliten av en katt
  den bästa kuddar för människor som sover på rygg
  hur man väljer ett soffbord
  hur man gör en 30 tums träbänk
  hur man rengör mögel bort av Polywood
  hur man viker upp en säng trä futon
  hur man installerar hotell möbler
  hur man bygger en lagerhylla
  typer av gungstolar
  american matstol stilar